2023.02.22. 15:47:54 6181 268

Vasárnap kezdődik a Cziffra Fesztivál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Koncerttel és díjátadóval kezdődik vasárnap Cziffra Fesztivál, amely a klasszikus zenei koncertek mellett tudományos előadással, báresttel és képzőművészeti kiállítással is várja a látogatókat egészen nyárig.

Hegedű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hegedű

Párizs aranykorát idézi meg a Cziffra György Fesztivál nyitókoncertje vasárnap a Zeneakadémia Nagytermében. A koncerten Balázs János és Sandro de Palma zongorázik, közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar. A koncerten Saint-Saëns, Bizet, valamint César Franck művei hangzanak el. Március 2-án a brüsszeli Liszt Intézetben Balázs János zongoraestjén többek között Schumann, Liszt, valamint Puccini műveit hallhatják az érdeklődők.

A tájékoztatás szerint március 5-én a Magyar Zene Házában Freund Tamás Széchenyi- és Bolyai-díjas agykutató estjén az érdeklődők megismerhetik a kreatív gondolkodó képesség fejlődésének agyi mechanizmusait, továbbá az előadáson szó lesz az érzelemgazdagság, a motiváció szerepéről a hatékony tanulásban, valamint arról, hogy a művészettel nevelés milyen hatással van belső világunk fejlesztésére.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban március 13-án láthatja a közönség a Cziffra György életét bemutató, Petrovics Eszter által rendezett, Tele van a két kezem boldogsággal című dokumentumfilmet. Cziffra György zalaegerszegi koncertjének 40. évfordulója alkalmából március 31-én a Zalaegerszegen a Városi Hangversey- és Kiállítóteremben is koncertet szerveznek.

Kovács Kati énekesnő Balázs János zongoraművésszel együtt lép fel április 5-én a MOMKultban. A programon Gundel Takács Gábor a két előadóval közösen idézi fel a pesti bárkorszak hangulatát és ikonikus történeteit. A pesti éjszaka élni akar! címmel a MOMKult Színháztermében, a Báresten eleveníti fel április 14-én a Hot Jazz Band, valamint Sárközy Lajos és zenekara a 2. világháború utáni Budapest kávéházi életét.

Liszt Ferenc összes rapszódiájának bemutatásával egy nagyszabású, Liszt-maratont szerveznek április 17-én a MOMKult Kupolatermében. A koncerten Csalog Gábor, Érdi Tamás, Ránki Fülöp, Király Csaba és Mocsári Károly zongoraművészek játékát hallhatják az érdeklődők.

Johannes Brahms két arca mutatkozik meg április 26-án a Magyar Zene Házában, ahol a szerző három hegedű-zongora szonátája szólal meg. A koncerten Kelemen Barnabás hegedűművész és Balázs János zongoraművész működik közre, a magyar táncokat pedig Balogh Kálmán cimbalomjátéka szólaltatja meg.

A szervezők idén sem feledkeznek meg a gyerekekről, május 21-én a MOMKultban szervezett koncerten Balázs János zongoraművész vendégeként Halász Judit egy rendhagyó műsorral várja a családokat május 21-én, a MOMKultban.

A fesztivál díjaira idén rekordszámú jelölés érkezett, a rangos elismeréseket több kategóriában adják át vasárnap a nyitókoncert első felében a Zeneakadémia nagytermében. Bővebb információk a programokról a www.cziffrafesztival.hu weboldalon találhatók.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...