2024.07.27. 15:41:19 5966 182

Véradásra szólít fel a Magyar Vöröskereszt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Véradásra szólít fel a Magyar Vöröskereszt: a megfelelő minőségű és mennyiségű vérkészlet biztosításához naponta 1600-1800 önkéntes véradóra van szükség.

Véradás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Véradás

Bárki lehet véradó, aki elmúlt 18 éves és a testsúlya meghaladja az 50 kilót. Önkéntes véradáson 450 milliliter vért vesznek le, amelyből háromféle vérkészítmény állítható elő; így fordulhat elő, hogy valaki egyetlen véradásával akár három ember életére lehet hatással.

"A vér csak véradással pótolható, ezért nélkülözhetetlen az emberek bevonása ebbe a fontos társadalmi ügybe" - hívja fel a figyelmet Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezésért felelős országos szakmai vezetője.

"A véradás a kapcsolódó adminisztrációval, előzetes orvosi vizsgálattal, magával a vérvétellel és utána a kis pihenővel együtt általában egy óra alatt lezajlik. Arra kérünk minden egészséges felnőttet, hogy szánjon időt az önkéntes véradásra a nyári hónapok alatt is. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a részvételt, országszerte változatos helyszíneken, naponta szervezünk véradó alkalmakat". A tervezett véradási alkalmakról és időpontokról a leendő véradók a www.veradas.hu oldalon és a Magyar Vöröskereszt új Véradás applikációjából lehet tájékozódni.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...