2022.08.25. 09:25:00 6260 239

Vess véget a szüntelen ugatásnak nevelési tippünkkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet, hogy némelyeket bosszant, ha párhuzamot vonnak a gyereknevelés és a kutyakiképzés között, de lássuk be, van benne némi igazság. A kisgyerekeknek bizony éppen olyan sűrűn mondogatjuk, hogy “Nem szabad!” vagy “Maradj kicsit csendben!/Csend legyen!”, mint a kölyökkutyáknak.

Kutya a családban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutya a családban

Az ugatás egy normális velejárója a kutyatartásnak, habár ez tényleg tud zavaróan hangos és túlzó mértéket ölteni. Ha a kutya nagyon gyakran és nagyon hosszan ugat, az nem csak a mi fülünket bántja, de a környezetünk számára is nagyon zavaró lehet. A jó szomszédság és a saját komfortosabb érdekünk azt kívánja, hogy fordítsunk nagyobb gondot a négylábú csahológép nevelésére.

4 praktika, amelyikkel a kutya leszoktatható az “indokolatlan” ugatásról

Kezdeti lépésként térképezzük fel azt, hogy a kutya miért is ugat? Amennyiben a kuyta zaklatottá válik a környezeti változások és körülmények hatására, el kell érnünk, hogy biztonságban érezze magát. Hs pedig figyelemfelhívás a célja, akkor mutassunk neki egy csendesebb módot arra, hogy kifejezhesse, mit szeretne közölni velünk.

1. Az ugatást korlátozzuk, ne a kutyát!

A kutya elzárása sok esetben pont, hogy a megszűntetni vágyott viselkedési formát erősíti, így ezt a lehetőséget inkább felejtsük el. Sőt, a kutyával kiabálni sem érdemes mialatt ugat, hiszen ezt értelmezheti úgy, hogy mi szívesen csatlakozunk a hangoskodásához. Egy pillantással vagy fizikai korrekcióval, értsd kizökkentő mozdulattal, nagyobb siker érhető el. A folyamat közben maradjunk nyugodtak és türelmesek.

2. Kerüljük el az ugatásra késztető tényezőket!

Az a kutya is kezdhet irdatlan ugatásba, amelyik fél, így legyünk belátással és távolítsuk el az életteréből ezeket az ijesztő dolgokat. A kutyák nem tudnak egyszerre ugatni és rágcsálni, ezért jó ötlet az irritáló tényezőkről úgy elvonni a figyelmet, hogy szimatszőnyeget vagy kiadós rágócsontot vetünk be. Az alternatív, azaz csendes lehetőség rávilágítanak arra, hogy más tevékenység is biztonságos lehet az állat számára a hangos ugatás helyett.

3. Tartsuk a kutyát aktívan!

Az unatkozó kutya ugyancsak hajlamos lehet a hangoskodásra az elfojtott energia levezetése céljából, ilyenkor érdemes bevezetni a számára fizikai aktivitást és szellemi feladatok elé is állíthatjuk. A kutyák számára rengeteg logikai játék került kifejlesztésre, de egy-egy kiadós séta nekünk sem fog megártani, míg a póráz végét fogjuk.

4. Jutalmazzuk a csendet!

Ha a kutya hajlamos evés közben is ugatásba kezdeni, hagyjuk abba a jutalomfalat adagolását (vagy magát az etetést) és várjuk ki, amíg egy ideje már csendben van. Így a kutya az ugatás helyett más viselkedési módhoz fogja kötni az ételt.
A játékért való ugatáskor is legyünk következetesek és hagyjuk figyelmen kívül a hangos kérést! A szórakoztató játék ugyanis kiváló jutalom lesz a csendért.

Forrás: www.dogtrust.org.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.