Vidám desszert az asztalra: tükörtojás habcsókok
Szereted a mókás dolgokat? Akkor neked találták ki ezt a tökéletes íz-kombinációval rendelkező habcsók receptet. Pár órát el lehet bíbelődni a megvalósításával, de ez az időráfordítás igazán megéri! A hófehér habcsókkoszorúk, közepükben az isteni illatú citromos túrókrémmel, pillanatok alatt el fognak fogyni.
Fehér és sárga? Egy kis napsütés, egy kis vidámság? Ezt sugallják ezek a roppanós édességek!
Készítsük is el nyomban!
- A habcsók:
Melegítsük fel a sütőt 110 fokra, és béleljük ki a tepsit sütőpapírral. 3 nagy tojást válasszunk ketté, a fehérjéket egy csipet sóval kezdjük el felverni egy közepes tálban habossá. Tegyünk bele negyed tk. borkősavat, és apránként öntögessünk bele fél csésze (kb. 30 gr) cukrot. Végül, mikor kemény habbá verődik, ízesítsük fél tk. vanília-kivonattal. Csillag alakú csővéggel ellátott habzsákba töltjük, és kb. 6 db olyan 7,5 cm-es korongot nyomunk belőle a sütőpapírra, amiknek van „alja” is, hogy a krém ne folyjon ki belőle. Süssük egy órán keresztül. A szokásos módon hagyjuk nagyjából kihűlni nyitott ajtó mellett, csak utána vegyük ki a sütőből. Hagyjuk pár napig légmentesen záródó edényben.
- Citromos töltelék:
3 közepes citromból nyerjünk ki 2/3 csészényi levet és 1 evőkanálnyi citromhéjat. Serpenyőben főzzünk össze velük 1 csésze cukrot, 6 ek. vajat és 1 ek. kukoricakeményítőt. Forraljuk 1 percig. 5 nagyobb tojás sárgáját verjük fel egy kis tálkában, és kis adagot adjuk hozzá a citromos keverékből. Ezt aztán visszakeverjük a tölteléknek valónkhoz, és alacsonyabb lángon kb. még 5 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, és hűtsük 3 órán át hűtőben.
- Az összeállítás:
A korábban elkészített koszorúcskákat töltsük meg a frissen elkészített krémmel.
Vidám nassolgatást!