2021.06.09. 11:00:00 9068 275

Vigyázat csalok! Vagy tartok... Melltartó-kisokos igényeink szerint
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Milyen a jó melltartó? Szép, praktikus, kényelmes és tehermentesít - ha kell. Vagy extra tartást ad? Esetleg láthatatlan! De az is előfordulhat, hogy optikai csaláshoz szükségeltetik. Bármilyen igényeid is vannak, ha nem tudod, mi alapján válassz, elég nehéz megtalálni a tökéletesen hozzád illőt.

Klasszikus fazonú melltartó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Klasszikus fazonú melltartó

Ugye tudod, hogy amennyiben az optimálisnál kisebb vagy nagyobb méretű melltartót hordasz, azzal veszélyezteted a fizikai egészségedet? A bevágódó pántok, azon túl, hogy, esztétikailag sem nyújtanak túl szép látványt, fájdalmasak is lehetnek. A nem megfelelő tartás pedig a rossz testtartás miatt okozhat fájdalmakat a vállban, a hátban és a nyakban.

Tippek a helyes méret kiválasztásához:

  1. A pontos mell alatti körméretünket úgy tudhatjuk meg, hogy egy mérőszalag segítségével a tükör előtt megmérjük magunkat közvetlenül a melleink alatt. Ha ez nem egész szám lesz, érdemes felkerekíteni! Ilyen hosszú melltartót kellene találnunk magunknak - a helyzetet bonyolítva, hogy a méretek párosával növekszenek.

  2. A kosárméret kiszámításához szükségünk lesz a mellkörfogatunkra. Helyezzük a mérőszalagot a mellkas legszélesebb részéhez, azaz a mellbimbók vonalába, és végezzünk egy (lazább) mérést itt is. Fontos, hogy egyenesen álljunk! A kapott két szám különbözete fogja megadni, hogy melyik kosárméret lesz az ideális választás számunkra:
    ~ 2,5 cm = A kosár
    ~ 5 cm = B kosár
    ~ 7,5 cm = C kosár
    ~ 10 cm = D kosár

  3. Az optimális mérettel felszerelkezve is csak akkor menjünk melltartót vásárolni, ha azzal nem kell sietnünk. Szánjuk időt a megfelelő forma megtalálására!

  4. A megfelelő fazon a mell mérete és alakja, no meg az alapján található meg, hogy hol van több szövet a mellben.

  5. A melltartópántok helyes beállítása akkor történt meg, ha a mellbimbó a váll és a könyök között kb. félút magasságában helyezkedik el.

  6. A hordani szükséges melltartó mérete testünk változásaival együtt változik, ezért szükség esetén/időnként érdemes azt felülvizsgálnunk.

A legkedveltebb melltartó típusok:

Balconette

Ha a mellszövet nagy része a mellbimbó alá esik abszolút jó választás ez a fazon, hiszen a párnázottabb vagy merevítőkkel formázott alsó része kissé megemeli a mellet. Ennek a melltartónak a vállpántjait a kosarak mellett helyezték el, amik általában le is vehetők.

Bralette - háromszög fazonú

Azoknak a nőknek ajánlott, akiknek nincs kimondottan szükségük tartásra, inkább kicsit formázni szeretnék a dekoltázsukat. Sokakat azonban zavarhat, hogy általában belebújva kell felvenni az ilyen melltartót.

Merevítős melltartó

Ez a típus az egymástól kissé szélesebben elhelyezkedő mellű hölgyeknek nem ajánlott csak, mindenki másnak azonban jó választás lehet ez a klasszikus darab, ami a megfelelő méretben tartást és formát is ad a melleknek. Vastagabb szivaccsal (push up) vagy anélkül is találunk belőle a kínálatban.

Minimizer - mellkisebbítő melltartó

Mindenkinek ajánlható, aki optikailag kisebbíteni szeretné a melleit - kivéve a rövid derekú hölgyeket. Akkor is jó választás, ha másféle melltartóval a blúz gombjai között szétfeszül az anyag.

Sportmelltartó

Tartást és fedést nyújtanak a sporttevékenység idejére, úgy, hogy közben minimalizálják a mell fel-le történő mozgását az aktivitás közben. Háromféle kivitelben kapható a mell nagyságától ill. a sport intenzitásától függően kategorizálva. A mell korai megereszkedése ellen mindig használjuk sportolás közben!

Forrás: www.wikihow.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...