2020.10.15. 17:46:08 11679 296

Zöldséges quesadilla – Nyáridéző ízek Mexikóból
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tegye fel a kezét, aki szívesen kipróbál újdonságokat az étlapokról! Közületek ki az, aki nem hajlandó végig állni 45-60 percet pl. egy street food-ért egy-egy párnapos fesztiválon? Na ugye, én sem. Még a kedvenc mexikóimért sem! Ennyi idő alatt akár otthon is összedobhatjuk a vágyott ételt.

Quesadilla zöldségekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Quesadilla zöldségekkel

A zöldségeknek hála ez a quesadilla egy könnyű és friss fogás, aminek kis csavarral hamar elhagyható húsmentes jellege.

Zöldséges quesadilla

Hozzávalók

  • 225 gr új- vagy édesburgonya
  • 1 apróra vágott, közepes méretű hagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 apróra vágott és kimagtalanított (zöld) csilipaprika
  • 200 gr (fagyasztott széles) bab
  • 100 gr (fagyasztott) zöldborsó
  • 5-6 ek. olívaolaj
  • 1 lime leve
  • 45 gr morzsolt feta
  • 80 gr reszelt cheddar
  • tortilla lapok
  • marék apróra vágott menta és tárkony
  • só, bors

Elkészítés

A burgonyát sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. Közben 3 evőkanál olívaolajat serpenyőben felhevítünk, majd közepes hőfokon 10 perc alatt puhára pároljuk rajta a hagymákat és a csilit. Ha (friss vagy) fagyasztott babot és borsót használunk, akkor azokat is meg kell főznünk sós vízben. A konzerv zöldségeket pedig alaposan mossuk le.

A burgonyát törjük át, és keverjük hozzá a hagymás keverékhez. Ehhez jön hozzá a borsó, a bab, a maradék olaj, a feta sajt és a lime kifacsart leve is. A sajt sósságát figyelembe véve fűszerezzünk, és keverjük bele a zöldséges pépbe a fűszernövényeket is.

Tortilla laponként egy jó nagy púpos evőkanállal használjunk a töltelékből, és szórjunk erre a cheddar sajtból is. Ezután hajtsuk félbe a lapokat, széleiket jól összenyomkodva. Kenjük meg az így kapott félholdak mindkét oldalát olívaolajjal, hogy forró serpenyőben jól átforgatva aranyszínűre és ropogósra sülhessenek.

A kész darabokat 3 részre vágva tálaljuk. Kínálhatjuk a legkülönbözőbb szószokkal és mártásokkal, mint például sajtszósz vagy bármelyik salsa.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.