2019.08.02. 15:48:11 9292 302

10 dolog, amit minden párnak meg kell tapasztalnia
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeretnél minél tartalmasabb kapcsolatot, ami hosszú távon is működőképes? Azért bizony mindennap tenni kell, és minél jobban meg kell ismerni a párod... A következő rendhagyó ajánlóban pároknak igyekeztünk olyan "programokat" összegyűjteni, amelyek nem csak élményt nyújtanak, hanem közben jobban megismerhetik a partnerüket és saját magukat is!

Közös főzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közös főzés

Hétköznapokon is jó, ha jut időtök egymásra, és kedveskedtek egymásnak valamivel, de az élménygyűjtés mindenképpen hatékony módja annak, hogy megalapozzátok a tartós és boldog párkapcsolatot. És nem csak az elején, hanem évek múltán is elő kell rukkolni valamivel, amire aztán visszaemlékezhettek, és jó érzéssel tölt el benneteket. Az sem árt, ha közben új dolgokat tudtok meg a másikról, a párkapcsolatotokról (vagy akár saját magatokról is).

1. Kempingezés, vadkempingezés

Az ilyen kiruccanások célja az, hogy kimozdítson titeket komfortzónátokból, és egészen új élményekkel gazdagodjatok. Más környezetben, más körülmények között másként fogtok viselkedni, egy új oldaláról ismerhetitek meg a másikat, ami reméljük, hogy tetszeni fog. :) Mi van, ha egy egészen negatív énjét sikerül ezzel előcsalogatni? Semmi baj, mindenkinek van sötét oldala, legalább kiderül, hogy azt hogy kezelitek. Akár vízválasztó is lehet egy ilyen túra a kapcsolatban.

2. Hancúr a szabadban

Egy elhagyott vadászles, egy eldugott zúg a tengerparton vagy éppen egy kellemes tisztás a semmi közepén. Ha meglátod a lehetőséget, ne habozz, a legjobb, ha spontán történik. ;) Ezt az élményt tutira nem felejti el egyikőtök sem - legrosszabb esetben nevetni fogtok az egészen, de azért valószínűbb, hogy jó lesz. A köztereket mindenesetre kerüljétek.

3. Vacsoraparti a barátoknak

A közös főzés során kiderülhet, hogy mennyire tudtok együttműködni a konyhában, ki mit szeret és nem szeret, és aztán az is, hogy hogyan viselkedtek társaságban. Ha már évek óta együtt vagytok, akkor azért is érdemes egy-egy ilyen eseményt megszervezni, hogy ne szakadjon meg a kapcsolatotok a barátaitokkal sem, hiszen társas lények vagyunk, szükségünk van a barátainkra. A közös és a saját körünkre egyaránt.

4. Nyaralás kettesben

Kettecskén nyaralni egészen más élmény, mint barátokkal együtt. Ha viszonylag kevés időt tudtok együtt tölteni, akkor egy hét kettesben összezárva sok mindent elárulhat a kapcsolatotokról. Autóval indultok útnak? A navigálás, vezetés tutira kihívások elé állítja a legstabilabb kapcsolatot is, kérdés, hogy utána mi lesz a béküléssel? :)

5. Színház, múzeum

A kultúr-program célja is az, hogy más környezetben is együtt legyetek, megismerjétek egymás véleményét elvontabb, komplexebb dolgokról is, és ezáltal közelebb kerüljetek a másikhoz.

6. Hétvége az ágyban

Nem kell minden hétvégét vásárlással, jövés-menéssel, takarítással vagy utazással tölteni. Mi lenne, ha egy hűvös téli hétvégén úgy döntenétek, hogy most nincs kedvetek semmihez és senkihez, úgyhogy inkább begubóztok a kis szerelmi fészketekbe. Rendeljetek ebédet, és készüljetek fel a maratoni .... - ki-ki ízlése és kedve szerint egészítse ki. ;) (Alvás, filmezés? - Rossz az, aki rosszra gondol!) Negyven évesen ez éppen olyan jól tud esni, mint huszonévesen. Ha már volt ilyen hétvégétek, akkor nosztalgiázzatok egy kis ismétléssel.

7. „Hardreset“

Lehet, hogy ezzel sokan nem fognak egyet érteni, de egy közös berúgás emlékét biztos, hogy sokáig fogjátok emlegetni. A másnap biztosan nem lesz olyan kellemes, de évek múltán egy baráti vacsoraparti során, amikor előjön a sztori, nagyokat fogtok nevetni. Aztán majd jönnek a viccesebbnél viccesebb történetek, hiszen mindenkinek van legalább egy alkoholmámorban fürdős kis sztorija.

8. Külföldi kaland

Más környezetben más problémákkal találja szembe magát az ember, ahogy ezt már fent is írtuk, egy külföldi tartózkodás során még inkább érvényes ez a felvetés. Egy ilyen utazás kifejezetten edzi a kapcsolatokat, formálja a párokat, mélyíti az egymásról (és önmagunkról) szerzett ismereteinket. Ha nem is külhoni munkáról és lakhatásról van szó, hanem csak egy egyhetes külföldi vakációról - az is rengeteg tapasztalatot nyújthat.

9. Külön töltött idő

Ne feledkezzetek meg arról sem, hogy a saját magatokkal való kapcsolatot is ápolni kell a párkapcsolatotokon kívül. Nem kell, hogy sülve-főve együtt legyetek ahhoz, hogy működjön a kapcsolat - persze a minőségi együtt töltött idő elengedhetetlen hozzá, de külön-külön is jó, ha van életetek, ha van egy olyan hobbitok, ami a partneredtől független, és feltölt téged.

10. Túrázás

A teljesítménytúrák megint csak egy másik oldalát mutathatják meg a párodnak, a párkapcsolatodnak és saját magadnak. Például tudod-e róla, hogy milyen, ha igazán fáradt? És te ezt hogyan viseled? Vajon hamar feladja, ha nehézségbe ütközik vagy csak azért is megcsinálja? Nos, egy-egy hosszabb túra során megkaphatod ezekre a választ, ráadásul élményt nyújt, átmozgat és elmélyíti a kapcsolatotokat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...