2015.12.16. 13:32:28 12672 285

10 házi praktika, amire a sütőpapírt még használhatod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy tipptop háziasszony konyhájából nem hiányozhat a sütőpapír, és mivel mindig van otthon, ezért direkt jó, hogy nem csak egy dologra használható. Tovább bővítjük házi praktika gyűjteményünket, most a multifunkciós sütőpapírt vetjük be több színtéren!

Sütőpapír házi praktikák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütőpapír házi praktikák

1. Ételcsomagolás

Az olyan zsíros ételeket, mint például a vaj, becsomagolhatod egy darab zsírpapírba, ha az eredeti csomagolása megsérült. Egyéb ételeket, süteményeket is csomagolhatsz bele, nemcsak a megsütésükre hasznosíthatod.

2. Fedőhelyettesítő

Biztosan neked is van olyan serpenyőd, vagy edényed, amihez nincsen fedőd, pedig sokszor jól jönne. Nos, van egy tippünk ennek a kiváltására. Vágj ki a sütőpapírból egy akkora kört, hogy éppen beférjen az edény belsejébe, és használd ezt fedőként. Egy nyissz a közepére, és a gőz is távozni tud. Pároláshoz is ideális.

3. Felbontott borosüvegekhez

Mielőtt a dugót visszatennéd, tekerj rá egy réteg sütőpapírt, és nyomd így bele az üvegbe. Sokkal könnyebb lesz eltávolítani a dugót, és még a parafa darabkáktól sem kell tartanod.

4. Tedd a hússzeletek közé

Ha szeletelve teszed el a húst, tégy közé zsírpapírt, így könnyebb lesz elválasztani a szeleteket egymástól, és hamarabb kiolvadhat. Ha előre be panírozod a húst, akkor is használhatod a húsok közé, így nem vizesedik majd össze a morzsa.

5. Dörzsöld át vele a vasaló talpát

Könnyebben siklik az anyagon a vasalód, ha átdörzsölöd az alját egy kis zsírpapírral. Igaz, ez csak átmeneti megoldás, nem fogja újjá varázsolni a régi, sokat látott vasalódat. Ha az már régóta nem csúszik úgy a ruhákon, mint kellene, akkor sajnos megérett a cserére. De előtte azért tehetsz egy próbát a zsírpapírral.

6. Ételmelegítéshez a mikróban

Vannak ételek, amelyek fröcsögni kezdenek vagy éppen szétdurrannak a mikróban, ha túl sokáig melegítjük őket. Ha viszont nem hagyod bent elég ideig, akkor meg hideg marad a közepük. A megoldás a sütőpapír lehet! Fedd le a tányért egy darab papírral, így megóvhatod a mikród belsejét.

Ha mégsem sikerült a művelet, vagy elfelejtetted volna ezt az apró, de hasznos praktikát, így takarítsd ki a mikrót>>.

7. Tölcsér a fűszereknek

Ha a zacskóból a helyes kis fűszertartó edénykéidbe töltenéd a fűszereket, anélkül, hogy konyhapulton landolna tetemes részük, csinálj zsírpapírból egy kis tölcsért. Nem fog rátapadni még a paprika sem, így könnyűszerrel a fűszertartóba adagolhatod.

8. Megvédi az asztalterítőt a viasztól

Az ünnepek közeledtével egyre többször gyújtunk gyertyát, és bizony a viasz az asztalra csöppenhet az égés közben, illetve egy lendületesebb fújással nemcsak a lángot altathatjuk el, hanem a folyékony viaszt is kifújhatjuk... Ezt megelőzendő, tegyünk a koszorú vagy az asztaldísz alá egy darab zsírpapírt. Ha együtt tárolod a karácsonyi dekorációkat, mint például szalvéták, gyertyák, asztalterítők, akkor érdemes a gyertyákat sütőpapírba csomagolni, így nem fogja meg a színes viasz a fehér terítőt.

9. Az egyszerű takarításért

A fiókok és szekrények gyorsabban tiszták lehetnek, ha az evőeszköz tartó alá, a fűszerek alá stb. egy réteg zsírpapír is kerül. Ezt egyszerűen csak ki kell venni a fiókból, ha az takarításra érett, majd helyettesíteni egy tiszta darabkáva.

10. Dekorációs célra

Neked is remeg a kezed, amikor a tortára az utolsó felvonásként már csak a csoki felirat hiányzik? Készítsd el zsírpapírra, tedd a hűtőbe, várd meg, amíg megdermed, majd tedd a betűket a tejszínhabra. Ennyi az egész!

+1. tipp: Így használd profi módon a sütőpapírt sütéshez>>

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!