2022.05.08. 08:37:37 8987 296

2+1 isteni fagyi recept, mert imádjuk a fagylaltot!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudtad, hogy Magyarországon május 8-án van a fagylalt napja? A célja ennek a napnak, hogy a magyar kézműves fagylaltokat népszerűsítse. Ezen az ünnepen a kezdeményezéshez számos fagylaltozók, cukrászdák csatlakoznak és a saját készítésű fagylaltjaikat féláron kínálják. Mi erre a napra hoztunk nektek 2+1 fagylalt receptet, amelyet minden fagyiimádónak érdemes elkészítenie!

Eper fagyi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Eper fagyi

Joghurtos szeder fagyi

Hozzávalók

25 dkg szeder 8 dkg cukor 25 dkg vaníliás joghurt víz

A szedret alaposan válogasd át és tisztítsd meg. Add hozzá a cukrot és egy lábasban ¾ dl vízzel mérsékelt lángon párold legalább 2 percig. Ezután vedd le a tűzhelyről, passzírozd össze és hagyd kihűlni. Miután kihűlt a szeder masszát keverd össze a joghurttal. Hagyhatod márványosra is, de ha krémszínt szeretnél kapni, akkor keverd alaposan össze. A gyümölcsös masszát ezután 6 db fagyikészítő formába öntsd bele, és a közepébe szúrj jégrémes fapálcikákat. Ezután nincs más dolgod, mint kb. 8 óráig fagyasztani őket a mélyhűtőben.

Sárgabarack fagyi

Hozzávalók

35 dkg érett sárgabarack 2 db lime 5 ág menta 6 dkg cukor 15 dkg natúr sajtkrém 1 dl habtejszín

Első lépésként a barackokat forrázd le, ezután szépen le tudod húzni a héját. Magozást követően darabold fel a gyümölcsöt. Az egyik lime héját reszeld le, majd a két lime levét facsard ki. A menta leveleket finomra aprítsd fel. Amint ezekkel megvagy, tedd a barackot egy turmixgépbe a cukorral és a lime levével és reszelt héjjal. Alaposan turmixold össze a sajtkrémmel. A habtejszínt verd kemény habbá és add hozzá a masszához a finomra vágott mentalevéllel. Végül, körülbelül 8 órára rakd a fagyasztószekrénybe. Tálalásnál díszítheted barack szeletekkel.

Epres joghurt fagyi

Hozzávalók

20 db citromfűlevél 40 dkg görögjoghurt 5 dkg méz 2,5 dl habtejszín 25 dkg eper

A citromfűleveleket nagyon finomra vágd össze és keverd össze a joghurttal, továbbá a mézzel. A tejszínt ennél a fagyinál is kemény habbá kell verni, és ezután forgasd hozzá a joghurtos keverékhez. Ezt a masszát egy hosszúkás 1 l-es formába töltsd bele, és tedd a fagyasztóba legalább 1 órára. Közben tisztítsd meg az epret és vágd fel apró kockákra. 1 óra eltelte után a fagyos masszába keverd bele egy villa segítségével az epret, majd tedd vissza a fagyasztóba 30 percre. Ezt követően újra keverd át a masszát, és tedd vissza 3 órára a mélyhűtőbe. Tálalásnál tejszínhabbal és eperrel díszítheted a fagylaltot.

Forrás: mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...