2023.10.18. 08:25:00 6213 218

4+1 lélekformáló regény hosszú őszi estékre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az őszi időszak rendre tökéletes lehetőséget nyújt az olvasásra. A borongós időjárás vagy az egyre korábban beköszöntő szürkület idején egy jól megválasztott, mégis hangulatos regény a kikapcsolódás mellett elmélyülésre és lelki fejlődésre ugyancsak alkalmas lehet.

Olvasás a meleg szobában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olvasás a meleg szobában

Néha jól esik olyan regényeket is olvasni a „vattacukros” szerelmesregények között, amelyek elgondolkodtatóbb történeteket tárnak elénk, avagy filozófiai gondolatokban bővelkednek. Néhány könyv éppen abban olyan parádés, ahogy a hangulatot megragadja. Válasszunk tehát olyan könyvet idén ősszel, amely vagy leginkább passzol az aktuális élethelyzetünkhöz – amelyből esetleg ki is lábalnánk, vagy képes visszaadni azt a hangulatot, amelyet ez az évszak közvetít felénk!

Lélekformáló regények hosszú őszi (és téli) estékre

Carlos Ruiz Zafón – A köd hercege:

Az élet folytonos változás, amelyhez ki jobban, ki pedig kevésbé tud alkalmazkodni. Azonban az élet tele van titkokkal és döntésekkel is, és természetesen mindennek megvan a maga ára.
Egy háromgyerekes család a városból vidékre kénytelen költözni, és az új életmódhoz történő alkalmazkodást mindenki másként éli meg a rejtélyes új otthonban.

Murakami Haruki – Norvég erdő:

A japán író műveit gyakran járja át egyfajta melankólia vagy nosztalgia. A Tokióban játszódó történet gerincét is a múltidézés adja, amely során az első szerelem emlékéhez repíti vissza a főhőst egy dal. A 60-as évek fiataljainak életébe cseppenhetünk bele ezáltal, és habár a felnőtté válás során átélt érzelmi hullámvasút minden mélységét bejárhatjuk az íróval, a regény mégis könnyed hangvételű tud maradni.

Pauline Harmange – Széttört helyeken:

Egy látszólag jellegtelen nő egy jellegtelennek fémjelzett városba költözik, azonban főbérlőjét minden más jellemzi csak a jellegtelenség nem. A mindennapi élet során a fiatal nő ráébred arra, hogy valóban újrakezdheti az életét, ám ehhez koránt sem szükséges maradéktalanul begyógyítani minden fájdalmas sebet.

Paulo Coelho - Az ötödik hegy:

A bibliai történet és a modern ember érzésvilágának mesteri ötvözése ez a regény, amelyben Illés próféta útját követhetjük nyomon.
A kivégzés elől menekülő férfi Izraelből Libanonba tart, hogy ott várja ki az időt, amíg küldetését teljesíteni tudja. De ki vagy mi irányítja a sorsot? A hit? Mások? Esetleg önmagunk?
Az elgondolkodtatva tanító regény sorait olvasva, hol mosolyra görbül a szánk, hol pedig a könnyeinket törölgetjük majd az arcunkról.

+1 Szilvási Lajos - Egyszer-volt szerelem:

Egy szerelem, amely nem lesz tartós első nekifutásra, és egy őszi színekbe boruló város. A szomorkásan őszies hangulatú történet Sopronban játszódik az 1950-es évek végén. A főszereplő pár pedig éppen amiatt válik ennyire szimpatikussá, mert hétköznapian emberiek.

Forrás: libri.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...