2021.08.28. 17:48:13 11349 281

5+1 dolog, amiről biztosan eszünkbe jut: nemsokára itt az ősz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahhoz képest, hogy ez a nyár bizony elég intenzívre sikeredett, már ami az időjárást illeti, hiszen hőségriadók követték egymást, és melegrekordok dőltek meg, mégis, mintha csak egy szempillantás lett volna. Hát igen, ilyen ez a nyár.

Őszi nap - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi nap

Nem mondhatjuk, hogy alkalmanként nem jutott eszünkbe, hogy bizony jól esne néhány nap felfrissülés, esetleg egy-egy hűvösebb, akár ősziesebb nap. De nagy valószínűséggel, ilyen merész gondolataink csak azért voltak, mert még túl távolinak éreztük a következő évszakot. Legalábbis eddig. Mert már csak néhány hét, nap, és „Itt van az ősz, itt van újra…”. Ha más nem is, ez a néhány dolog biztosan emlékeztet rá:

Már sorakoznak…

Emlékszem, iskolád koromban összeszorult a torkom, maikor megláttam, hogy a villanydróton bizony már sorakoznak a fecskék. Szerettem iskolába járni, de azért ez mégiscsak a nyár, a szünidő végét jelentette. Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam ez az érzés, vagy már inkább reflex a mai napig megmaradt.

FecskékFecskék

Mindenhol ezt látod…

Ugyan az utóbbi időben nem restek más sokszor július elején, közepén a reklámújságok hasábjain iskolai holmik vásárlására buzdítani a szülőket, de akkor még olyan távolinak tűnik az ősz, az iskolakezdés, hogy könnyedén el is siklunk a dolog felett. Ám így augusztusban egyre több kirakatban, internetes reklámban tűnnek fel az iskolatáskák, iskolai felszerelések.

Iskolai felszerelésIskolai felszerelés

Már a Nap sem úgy süt…

Még néhány strandos, napozós hétvége talán van az előttünk álló időszakban, de „süt a Nap, az igaz, de ez nem ugyanaz…”.

Őszi napŐszi nap

Hihetetlen, de a fagyi sem csúszik!

Inkább választasz egy beülős, sütizős délutánt a családdal, barátokkal, mint a fagyizást? Hiába, érkezik az ősz!

Színes fagyikSzínes fagyik

Viszlát, fesztiválok, sziasztok, bornapok!

Talán idén a viszonylag sok fesztivállal, szabadtéri programmal tarkított nyár után néhány bornapon is részt vehetünk.

BorfesztiválBorfesztivál

Ha már a háttér is más

Ha már nem a tavalyi nyaralásról készült fotó díszeleg háttérképként az irodai gépeden/telefonodon, hanem az idei, akkor valószínűleg már nem sok van vissza a nyárból.

Nyaralós fotóNyaralós fotó

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.