2014.04.26. 12:30:00 5864 45

5+1 nélkülözhetetlen tipp grillezéshez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

2014-ben április 26-ra esik a "szabad tűzön sütés" világnapja. Az idő - április végéhez képest is - kiváló, hogy kimenjünk néhány órára, és készítsünk valami finom ételt! Tökéletes helyszín ehhez a saját kertünk, vagy ha nincs, a kedvelt kirándulóutak közelében vagy a folyópartokon bizonyára találunk a közelben is alkalmas helyeket. Lényeg, hogy együtt legyen a család, és bátran hívjunk meg ismerősöket is!

2014. április 26, a szabadtéri sütés világnapja. - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com 2014. április 26, a szabadtéri sütés világnapja.

1. Csak ahol szabad

Csak olyan helyen rakjunk tüzet, ahol van arra kijelölt hely. Figyeljünk a tűzgyújtási tilalomra, valamint a közelből távolítsuk el az éghető tárgyakat. Amennyiben autóval megyünk, vigyünk magunkkal egy nagyobb kanna vizet, amivel bármikor beolthatjuk a tüzet. Amikor végeztünk a sütéssel, és már éppen indulunk haza, akkor mindig locsoljuk le a tűzhelyet, és győződjünk meg róla, hogy nem hagyunk parazsat.

2. Kiolvasztva, pácolva

Bármilyen húst vigyünk is magunkkal,magától értetődően, azt még otthon olvasszuk ki. Egyrészt könnyebb szeletelni, másrészt sokkal finomabb lesz a hús. Természetesen a profik előre bepácolják a hússzeleteket. Grillezéshez a zsírosabb húsok tökéletesek, mint például a tarja, de van aki a filézett csirkecombra esküszik. Ha nem zavar minket a szárazabb hús, nyugodtan lehet csirkemellet is pácolni.

A páclé gyakorlatilag bármilyen fűszert+olajat tartalmazhat, sózni pácolás után szokás. Nagyon egyszerű és finom a mustáros-borsos tarja vagy a mustáros-majoránnás csirke. Legjobb, ha egy éjszakát áll a hús. A gyerekek imádni fogják a saslikot, ezt is előre elkészíthetjük.

3. Vékony szeleteket

A húst, zöldségeket vágjuk vékony, kb. 1-2 cm-es szeletekre, úgy egyenletesen átsülnek, nem csak a szélek égnek meg. A boltokban kapható grillkolbászokat beirdalhatjuk.

4. Erkélyen is lehet

Nagyon jó elektromos sütőket lehet kapni, amelyekkel akár a konyhában, füst nélkül is grillezhetünk. Ha van erkélyünk, és nem egy forgalmas, zajos útra néz, ott imitálhatjuk a szabad téri grillezést - ugyan nem az igazi, de ha csak erre van idő, megteszi. :)

5. Mit igyunk?

Leginkább vizet, abból sokat. Ha mindenképpen szeretnénk alkoholt fogyasztani, ne erős italokat, inkább sört vagy fröccsöt. Igaz, a rövidekkel kiválóan elfedhető az égett hús kesernyés íze, de ne feledjük, azok is szeretnének finomat enni, akik nem ittak. :)

+1 Ki süt?

Nos, ilyenkor mi, férfiak szívesen teszünk-veszünk a tűz körül, és persze nagyon értünk a hússütéshez. Azért a hölgyek ne menjenek nagyon távol, időnként elkél nemcsak a segítség, de a felügyelet is. :)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így eddzük az akaraterőnket

Az emberek egyik legbecsesebb tulajdonságai közé sorolható akaraterő azzal vértezi fel „birtoklóját”, hogy tudatosan, elszántan érvényesíteni tudja mindazt, amit célul tűzött ki maga elé. Szívósság ez, csodálatra méltó eltökéltség, ami különösen a megpróbáltatásokkal bőségesen telezsúfolt időkben teszi követendővé azokat, akik ebben jeleskednek. Gyakorlása nem más, mint az önfegyelem, az önuralom erkölcsi magasságokba emelése, kiegészülve az önismeret tántoríthatatlanságával.

Tudjuk, mégsem tesszük? Egészségre törekvés kis lépésekben

A Leideni Egyetem kutatói szerint manapság igencsak erőteljes akadályokba ütközik mindenki, aki egészségesebben akar élni. Marieke Adriaanse, a Leideni Egyetem Orvosi Központjának professzora, mindezt azzal egészíti ki, hogy a tudományos előrevetítések szerint 2060-ra szükségessé válik, hogy minden harmadik ember az egészségügyben helyezkedjen el. Éppen ezért már ma arra kell törekednünk, hogy a megelőzést helyezzük előtérbe, ha az egészséges életmód mellett döntünk.

Gluténmentes édesburgonya palacsinta – Könnyű, tápláló reggeli vagy uzsonna

A palacsinta egy klasszikus fogás, reggelire vagy uzsonnára kiváló választás, de ha gluténérzékenységgel küzdesz, vagy csak egészségesebb alternatívát keresel, próbáld ki ezt a gluténmentes édesburgonya palacsinta receptet! Az édesburgonya nemcsak tápláló, de a természetes édes íze is kellemesebbé teszi a palacsintát, miközben magas rost- és vitamintartalmának köszönhetően energetizál, és hosszú ideig telítettség érzést biztosít.