2021.08.14. 11:52:13 7727 203

5 dolog, aminek benne kell lennie egy praktikus gyerekcsomagban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miután néhány gyermeket felneveltünk már, és a csecsemőkortól a nagykamasz korig végigkísértük a teljes folyamatot, állíthatom, hogy a nyaralás minden téren kihívást jelent a legtöbb szülő számára. Teljesen mindegy, hogy egy vagy több gyermekről van szó. Mindenesetre én nem éreztem szinte semmi különbséget akkor sem amikor három gyermek és egy kutya indult velünk útnak, vagy egy gyermek és egy kutya foglalta el az összes rendelkezésre álló helyet, mert ugyanúgy dugig volt tömve az autó.

Utazás gyerekekkel az autóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utazás gyerekekkel az autóban

A kihívást nem is a helyhiány okozza, inkább az, hogy az ember feje belefájdul abba, hogy előzőleg egész pontosan meghatározza és kiválogassa, különösképpen a különböző korosztályok számára, az elengedhetetlenül szükséges útravaló kellékeket. Ennek függvényében igyekeztem most összeállítani egy olyan listát, amely minden korosztály számára fontos és nem hiányozhat egy nyaralás során. Így talán nektek egyszerűbb lesz, ha az alapokon már nem kell gondolkodni.

Nézzük, mi is kerüljön a praktikus gyerekcsomagba!

  1. Étel és ital. Bárhová megyünk, bármilyen járművel, minden esetben legyen a gyermek számára könnyen elérhető helyen rágcsálnivaló, esetleg gyümölcs és innivaló. Nem baj, ha van csokoládé is. Szinte biztos, hogy akkor fog megéhezni a csemete, amikor sehol semmi sincs nyitva vagy elérhető távolságban.
  2. Váltó és meleg ruha. Akárhány éves a gyermek, minden esetben készüljünk úgy, hogy egy teljes váltás ruha legyen nálunk, valamint a melegebb darabokról se feledkezzünk meg. Ha törlik a repülőjáratot, és néhány órát a váróban töltünk, vagy ha lerobban az autó, minden esetben fontos, hogy ha véletlenül magára loccsant valamit a gyermek, vagy fázni kezd, azonnal tudjunk ruhát adni rá.
  3. Elengedhetetlen gyógyszerek. A legfontosabb, ami kéznél kell legyen egy csomagban, azok az egészségünk megőrzéséhez szükséges eszközök és gyógyszerek. Ha a gyermeknek bármilyen rendszeresen szedett gyógyszere van, az legyen elcsomagolva. Ezeken kívül láz- és fájdalomcsillapító, hasmenés elleni szer, csípésre, allergiára való gyógyszer, lázmérő, sebtapasz és fertőtlenítő legyen nálunk.
  4. Tisztasági csomag.Ez is rendkívül fontos egy gyermek esetében, de az egész család számára is. Kézfertőtlenítő, szájmaszk is legyen tartalékban, kéztörlő-kendő, száraz és nedves wc papír, papírzsebkendő.
  5. Játékok és szórakoztató eszközök. Kicsi, praktikus és könnyen kezelhető társasjátékok, könyv, tablet, bármi, ami leköti a gyermeket egy időre és elterelheti a figyelmét az utazás nehézségeiről. Ne felejtsük otthon a kedvenc plüsst, takarót vagy kispárnát se. Egy utazás nem mindig a legkomfortosabb és zökkenőmentes. Adódnak problémák, és lehetnek üres várakozási idők, amikor a gyermek nyűgössé válik és ilyenkor elég nehéz lecsillapítani. Ne nehezítsük meg a saját dolgunkat sem. Kellemes nyaralást és jó utazást kívánunk mindenkinek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...