2019.11.22. 16:43:00 7347 189

5 hazai karácsonyi vásár, ha igazán meghitt hangulatra vágysz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Keresed, hogy hol a legszebb Magyarországon a karácsony? Természetesen elsősorban a szeretteid körül és a szívedben, de ha kevésbé fellengzős ám nagyon praktikus válaszokat keresel a kérdésre, akkor ez a cikk személyesen Neked íródott. Hozd ki a maximumot az idei karácsonyból: ezeken a helyeken igazi varázslatos hangulat vár!

Pécs karácsonykor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pécs karácsonykor

Pécs

A város egész decemberben csillogás és pompa, az igazi klasszikus karácsonyi vásárral fűszerezve. Forralt bor, mézeskalács, kézműves holmik, rengeteg izzó, melyek fényét az építészeti műremekek verik vissza falaikról. A túracipőt is érdemes magunkkal vinni, hiszen a Mecsek a legszebb téli tájképekkel ajándékoz meg élőben, ha nekivágtok a természetnek egy kis hóesés után.

Szentes

Szentes+Te = varázslatos Szenteste! (haha ;)) Hagyományosan a város minden forgalmasabb pontján feldíszített karácsonyfa üdvözli az arra járót. A város főterén a legtöbb fa fényruhát kap, november 29-től pedig a karácsonyi vásár is remek, hangulatos programokkal várja az ide látogatókat. Aprócska, családias város, az ünnepi hangulat mégis figyelemre méltó!

Vác

Az adventi programok nem feltétlenül érnek véget a karácsonnyal! Vác központjában a karácsonyi programok egészen december végéig kitartanak. A Május 15. tér bármely évszakban megér egy látogatást, tágas, rendezett és nyugodt. Télen azonban karácsonyi mesekönyvben érezheti magát az ember, és erről különleges dekorációkkal is gondoskodnak. Egy hatalmas adventi koszorú és az életnagyságú alakokkal berendezett Betlehem megadja az alapot egy emelkedett hangulatú jégkorcsolyázáshoz is! A Szűz Mária templom előtt felállított méretes karácsonyfa ízléses díszítése a szívünket, a forralt bor, a forró puncs pedig a testünket melegíti a fagyos időben.

Nagykarácsony

Ez a falu bizony tényleg karácsony, sőt Mikulás lázban ég. November közepétől várja Mikulásfalva az ünnepelni vágyókat, találkozhatunk a Mikulással is, ráadásul még a házikóját is megnézhetjük. Ha csoporttal megyünk, be kell ugyan jelentkezni, de ha csak úgy meglátogatnánk a családunkkal, akkor tisztítsuk meg a kiscipőnket, csomagoljuk néhány kekszet és egy üveg tejet és már indulhatunk is. :) Természetesen a dekoráció rendkívül karácsonyi – átszellemülni ér!

Miskolc

Miskolc igazán odateszi magát a karácsonyi dekorációk tekintetében. Csillogó fények között édes az esti séta, akár egy kulturális program, például koncert után. Ráadásul a közelben más különleges ünnepi program is akad. Lillafüreden a Kisvasút ugyanis kívül-belül ünnepi díszbe burkolózik és így viszi utasait a hétköznapiból az adventi hangulatba.

+1 Egy picit messzebb

Bár nem hazai, de nincs túl messze – Marosvásárhely döbbenetes mennyiségű izzóval, sőt, fénykompozíciókkal árasztja el a szemeket és szíveket. A város központjában, óriási hóember, rénszarvasok, Mikulás és még sok más hangulatos csillogó dísz hozza el a csodát, természetesen programok is vannak, de a csodálatos feldíszített fenyők miatt is érdemes körül járni. Igazi különlegessége, hogy tényleg nagyon sok nagy méretű dekorációs elemmel készülnek évről évre.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...