2021.09.07. 09:00:00 7751 263

7+1 tipp, hogy ősszel is megőrizhesd egészségedet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rövidebb, de annál mozgalmasabb napokat tartogat számunkra az ősz. Azért, hogy bírjuk a gyűrődést, érdemes átgondolnunk pár dolgot a fizikai és a lelki egészségünk megőrzésének érdekében. A magától értetődő tennivalók mellett mindig van olyan is, amire nem gondolnánk magunktól: ellenőrizd le, hogy neked van-e ilyen!

Sport ősszel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sport ősszel

A bikini és a szandál már a szekrény mélyén lapul, míg az átmeneti kabát és a vitaminos dobozok előtérbe kerülnek. Ha már te is elkezdted az átállást a hidegebb hónapokra biztosan tudod, hogy nem csupán környezeti változtatást (pl. őszi nagytakarítás) igényel az új évszak, de bizony a hangulatunk is szorul némi hangolásra. Nézzük is meg, mi mindenre jó gondolni így szeptember elején:

1. Folytasd tovább ősszel is az alábbi egészséges szokásokat!

Gyakori kézmosás, sok (szénsav- és cukormentes) folyadék és tápláló ételek fogyasztása. Ugye, hogy nem is kell megindokolni ezeket a tanácsokat? A hőmérsékletnek megfelelő, réteges öltözködés is most lesz csak igazán kifizetődő!

2. Kezdd el a D-vitaminpótlást!

A napos órák drasztikus lecsökkenésével D-vitamin utánpótlásra lesz szükségünk: Hiába szeretjük aktívan tölteni szabadidőnket továbbra is, ha a felhősebb égbolt miatt csökken a szervezet D-vitaminszintje. Ennek a vitaminnak a szedésével nem csupán az immunrendszert tudjuk erősíteni, de hangulatunk is javítható vele!

3. Használd ki a szezonális ételek adta változatosság lehetőségeit!

Cékla, szilva, brokkoli, szőlő, káposzta, sütőtök és…! A sor eléggé hosszú, de annál finomabb zöldségeket és gyümölcsöket rejt! Próbálj ki sok-sok új receptet, hogy a vitamindús hozzávalókkal még egészségesebb maradhass!

4. Hidratáld bőrödet továbbra is!

Hohó! Hiába kell kevesebb gondot fordítani bőrünk napvédelmére, éberségünk nem lankadhat! Ráadásul a zord hideg a széllel együtt képes extrém módon kiszárítani a bőrünket; előzd ezt meg!

5. Állj át a téli időszámításra!

Hosszabb sötétség egyenlő hosszabb alvás! Hogy micsoda? Ugyanolyan keveset alszol? Legalább az óraátállítás előtti héten érdemes minden nap csalni egy kicsikét, hogy ne viseljen meg annyira a változtatás.

6. Legyen terved a különösen hosszú, szürke napokra!

A kinti zord idő miatt túlságosan hajlamosak vagyunk bedepizni. Ahelyett, hogy csak úgy otthon kuksolnánk, tervezzünk be magunknak tennivalókat. Természetesen a pihentető kuckózást (könyvolvasás, sorozatmaraton) kár lenne kihagyni, de törekedjünk az egyensúlyra és ne hagyjuk el magunkat!

7. Maradj aktív!

Ha kell, bizony vegyük inkább fel a sapkát és a kesztyűt, majd induljunk el a megérdemelt egészségügyi sétánkra, hiszen a friss levegő éltető hatása semmivel sem helyettesíthető! A lehullott levelek összegereblyézése is remekül átmozgathat minket.

+1 Legyél megértő magaddal szemben!

Rossz hangulat, nátha, néhány felszaladt kiló. Mindegyiknek oka van! Figyelj tested jelzéseire, fordíts gondot a megelőzésre és próbálj meg optimista maradni!

Forrás: www.activeminds.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...