2020.05.14. 08:37:05 9792 284

9 egyszerű szabály, hogy jól alakuljon a napod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Reggel kikászálódva az ágyból, szemünket még alig kinyitva átbukfencezni a kutyánkon, vagy rálépni gyermekünk LEGO várának darabjára, majd a hűtőt kinyitva ráébredni, hogy a tej is megsavanyodott - hát, nem éppen kellemes, 24 órás pozitivitásra sarkalló indítása a napnak.

Reggel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggel

Mondhatni, nem sikerül mindig jobb lábbal felkelnünk. A reggel kritikus pillanat, amely eldöntheti az egész nap hangulatát, és még az egészségünkre is hatást gyakorol.

Tervezd meg a napot!

Előző éjszaka nagyjából tervezzük meg a következő napot, annak első óráit mindenképp. Például szokást kreálhatunk abból, hogy kiválasztjuk előre a másnapi öltözékünket vagy, hogy mit fogunk reggelire enni. Ezekkel a triviális döntésekkel már sokkal kiegyensúlyozottabban indulhatunk neki a következő napnak, időt, energiát, bosszúságot megspórolva magunknak.

Ne aludj vissza!

Nem ismerek olyan embert, aki ne utálná az ébresztőóra hangját. A csipogás, csilingelés, sípolás, károgás, kakukkolás - de egy mindenképp szörnyű, vagy reggel annak ható zaj- megszólalása utáni tíz perces visszaszundikálás sajnos semmilyen előnyt nem jelent, mivel ebben a rövid szakaszban nem élvezhetünk minőségi alvást, tehát valójában felesleges idő ez a pihenésre.

Kövess állandó időpontokat!

Gyerekkorunkból emlékezetes szokás, de a következetesen ugyanabban az időben történő elalvás és ébredés csodaszere a lélek-test egészségének. Testünk ugyanis így tudja megfelelően tartani a helyes cirkadián ritmusát, ezen folyamatokkal biztosítva a szervezet működéséhez szükséges energiát és lehetővé téve a pihenés alatti feltöltődést.



Ébredés után igyál egy pohár vizet!

Sok óra alvás után a testünknek szüksége van a hidratálásra, ezzel is aktiválva anyagcserénket. A víz (lehetőleg több pohárral fogyasszuk éhgyomorra) gyorsan eljut sejtjeinkig, azonnal érezhetővé válik jótékony hatása, garantáltan gyorsabban megy majd az ébredés.

Elmélkedj, meditálj!

A meditációt sokan felesleges időtöltésnek, úri-murinak tartják, miközben kiváló gyakorlat az elme számára, különösen reggel. A meditáció segítségével koncentráltabbak, energikusabbak lehetünk, felébreszthetjük nem csupán testünket, hanem kreativitásunkat is. Amennyiben nehezen megy a meditáció (aminek az oka az, hogy nehezen kapcsolsz ki), próbálkozz másfajta tevékenységgel, például írj pár mondatot a naplódba aktuális érzéseidet megfogalmazva.

Sportolj!

A reggel i mozgás különösen jót tesz szervezetünknek. Segít energiával feltölteni testünket, és gyorsan lendületbe kerülünk, így egy nehezebb nappal is könnyedén megbirkózunk majd.

Fürödj fényben!

A fény gátolja a melatonin képződést, mely az alvásnak viszont elengedhetetlen „alapanyaga”. Az ideális az, ha a reggelt azzal indítod, hogy beengeded a lakásba a fényt, illetve, ha lehetőséged van rá, pár percre kimész a szabadba, és ott iszod meg az első pohár vizedet.

Reggelizz jól!

A nap első kötelessége az étkezés. Válassz egészséges szénhidrátokat; lehetőleg ne finomított édességeket és rágcsálnivalókat, amelyek kevés tápanyagot, rossz cukrokat tartalmaznak. Természetesen legyen ezek mellett még fehérje, zsír, rost és vitamin is, meg tudod csinálni! A megfelelő reggelit elfogyasztva energikusabbá válunk, és egész nap sokkal jobban tudjuk kontrollálni az egyes étkezések alkalmával elfogyasztott étel mennyiségét, ezáltal a kilóinkat is.

Tölts időt szeretteiddel!

A reggeli elfogyasztása családi körben, egy beszélgetés valamelyik szerettünkkel (akár csak telefonon) újabb pozitív löketet adhat a napnak.

Éljünk hát ezekkel az aprócska trükkökkel, magunkért, másokért és egy boldog, kiegyensúlyozott, termékeny napért!

Szerző: KV

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.