2024.05.20. 12:40:09 4651 173

A borotva és ami mögötte van – 2+1 mítosz, amit most eloszlatunk a borotválással kapcsolatban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a jó idő, a lábak újra előtérbe kerülnek, úgyhogy a téli lábápolási szokásainkat kissé fel kell turbóznunk. Előbányásszuk a gyantapatronokat, az epilátorunkat, és újra beszerzünk egy vagy több csomag borotvát, és persze jöhetnek az illatos habok is. A szőrtelenítés a napunk, hetünk része lesz.

Borotválás Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borotválás Fotó: 123rf.hu

A leggyorsabb eljárás természetesen a borotválás, mellyel kapcsolatban rengeteg legenda él. Ezek közül igyekszünk most eloszlatni néhányat, hogy új tudással felvértezve kezdhesd a nyári szezont.

  • Több borotválás, több szőr? Sokan azért nem merjük bevállalni a borotválást, mert tartunk attól, hogy megerősödik a szőrzetünk. Ez nem teljesen bizonyított tény, de az igaz, hogy a borosta okozhat némi kellemetlenséget.

  • Az új pengék veszélyesebbek! Ez sem teljesen igaz, mert egy életlen penge nagyobb kárt okozhat, hiszen míg az új borotva siklik a bőrön, addig az életlenebb régivel hajlamosan vagyunk kidörzsölni, megsérteni a bőrt.

  • A szőrszálakkal együtt oda a barnaság is? Borotválkozás után úgy tűnhet, mintha egy árnyalattal világosabb lenne a bőrünk, pedig a barnaság nem vész el. Csupán a felső hámréteg tűnik el, a barnaságért felelős réteg pedig sokkal lejjebb van. Úgyhogy csak nyugi!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket ne hagyd otthon, ha kisméretű hátizsákkal utazol várost nézni

Egy városlátogatás során fontos, hogy mindent el tudj vinni, amire szükséged lehet, ugyanakkor ne legyen túl nehéz vagy kényelmetlen a hátizsákod. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mit érdemes magaddal vinni egy kisméretű hátizsákban, hogy élvezetes és gondtalan legyen az utazásod.

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár idén is számos programmal várja a látogatókat

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár idén is számos programmal, köztük kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel, épületsétákkal, tárlatvezetésekkel, kalligráfiai workshoppal, könyv- és restaurátorműhely-bemutatókkal, valamint Kopernikusz-emlékkiállítással várja az érdeklődőket június 22-én, a Múzeumok éjszakáján.

Könnyű és finom barackos receptek: hidegen és melegen

Barack… maga a szó is olyan, hogy majd beleharapsz. Nem csoda, hogy ez az „ízes” kifejezés több versben, énekben, mondókában, mesében egyaránt szerephez jutott. Ki ne emlékezne például a kedves gyermekkori népmesebeli csengő barackra és társaira: a szóló szőlőre, valamint a mosolygó almára? Viszont való igaz, hogy egyetlen kisgyerek sem fogadja csillogó szemmel, széles mosollyal a „kell egy barack?” kérdését. A barack, sokak kedvenc gyümölcseként, vissza-visszalopja magát a konyhában sürgő-forgók menüibe. Lássunk néhány receptötletet mindennek megvalósításához!