2021.11.24. 12:20:00 6441 250

A forró levegős sütők nyerhetnek-e kiütéssel az olajsütőkkel szemben?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Felülkerekedhet-e valaha az egészséget nem károsító főzési- és sütési mód a hagyományos ízek felett? Ezt a kérdést csak saját magunk tudjuk megválaszolni aszerint, hogy milyen értékrenddel rendelkezünk. A hezitálóknak pedig következzen egy kis összefoglaló az olaj és a forrólevegős sütők különbségeiről.

Trendi forrólevegős fritőz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Trendi forrólevegős fritőz

Bármelyik készülék mellett tesszük majd le a voksunkat, azt mindenképpen tartsuk észben, hogy élettartamukat csak úgy hosszabbíthatjuk meg, ha rendszeresen karbantartjuk, azaz gyakran tisztítjuk ezeket. Konyhai berendezés kiválasztásakor mindig alaposan gondoljuk át, hogy milyen étkezési igényeknek és főzési szokásoknak kell megfelelnie az adott gépnek.

Az olajsütőkről röviden

A klasszikus olajsütők hőszabályozókkal és időzítőkkel felszerelt kivitelei nem hiába kedveltek a háziasszonyok körében. Az olajban sült étel íze pedig még a sütés közben keletkező olaj szagát is feledteti. Az olajsütőben viszonylag hamar elkészül a sütni kívánt étel, ami tény, hogy élénk színű és szaftos. De arra mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy megfelelő időközönként cseréljük az olajat! Minél tovább várunk ezzel, annál nehezebben tudjuk kivitelezni a műveletet, az odaégett olaj egészségkárosító hatásáról nem is beszélve!

Általánosságban a forrólevegős sütőkről

A kompakt méretűknek köszönhetően az ilyen konyhai kisgépek a kisebb konyhákban is jobban elférnek, viszont főzési idejük a hagyományos olajsütőkkel szemben jóval hosszabb! (Ez azért van, mert a több liternyi olaj helyett csupán max. egy kanál olaj szükségeltetik a főzéshez.) A hosszabb sütési idő azonban nem ár azoknak, akik többletkalóriák nélkül akarják elfogyasztani ropogós, egyenletesebben átsült és aromás táplálékukat. Aki attól fél, hogy ilyen módon ki fog száradni az étel, kellemesen fog csalódni, állag tekintetében vajmi kevés eltérés lesz a bő olajban sültekhez képest.

Az elavultabb megoldást nyújtó olajsütők és a forró levegőt keringető fritőz ára is nagyban függ attól, hogy egyrészt mekkora a készülék, másrészt mennyire modern technológiáról van szó. Mégis inkább a szokatlanabb, forrólevegős sütőket ajánlott vásárolni, mert lényegesen kevesebb telített zsírsav kerül az étkezések során szervezetünkbe.

Forrás: www.womandailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...