2023.02.12. 08:39:52 6306 237

A házasság világnapja
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A házasság világnapját február második vasárnapján, immár több mint 40 éve ünneplik világszerte. Idén ez a nap február 12. napjára esik. A világnap célja a házasság népszerűsítése, annak bemutatása, hogy létezhet jó, tartós és boldog házasság két ember között. Továbbá célja felhívni a figyelmet az emberi társadalom alapegységére, a család formájára.

Esküvő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Esküvő

Magyarországon a polgári házasságot az 1894-ben hozott XXXI. törvénycikk szentesítette. Kimondta, hogy házasságot kizárólag csak az erre illetékes polgári hatóságok előtt lehet megkötni. Szemben az addig elfogadott egyházi házasságkötéssel.

A házasság világnapja mára már egy egész hétre nőtte ki magát. Országszerte számos izgalmas programokat szerveznek, amelyek célja a házasság intézményének népszerűsítése.

„A házasság nem késztermék, hanem folyamat. Nem valamiféle előre elkészített ajándékcsomag, amelyet csak ki kell bontanunk, miután kimondtuk az "igent". Meglepetésekkel és ellentmondásokkal teli utazás, amely csalódáshoz és fájdalomhoz vezethet - ugyanakkor csodához és beteljesedéshez is. A házasság tényleg lehet csodálatos. De ezernyi "sajnálom" kell hozzá, száz meg száz nehéz beszélgetés, több tucatnyi álmatlan éjszaka és kimerítő nappal, és a készség, hogy meghaljunk az önzésnek - számtalanszor.” /Mark Gungor/

Forrás: wikipedia

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...