2024.08.29. 17:52:21 6061 220

A jó házasság „titkai”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A „mi is tulajdonképpen a házasság?” kérdésre, a megközelítésektől függően, számos válaszlehetőséggel lehet szolgálni. Így például a következőkkel: a házasság egy szent szerződés, ami az egymásnak hűséget fogadó felek ígéretét pecsételi meg. Spirituális szempontból két lélek titokzatos egybeforrását jelölő szertartás. Jogi nézőpontból szemlélve egy vagyonjogi szerződésről beszélhetünk, aminek a lényege abban rejlik, hogy a házastársak vagyona közös a házassági életközösség tartamára. A család számára alapot képező együttműködés, amitől a legtöbben azt remélik, hogy érvényesül a „míg a halál el nem választ” kinyilatkoztatás.

Házasság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házasság

Egy korábbi felmérésben arra a kérdésre keresték a választ, a legalább 15 éve házasságban élőktől, hogy szerintük miben nyilvánul meg a jó házasság? Az elemzések során a következő válaszok fordultak elő a leggyakrabban: a házastársak egymás legjobb barátai, bizalmasai; az odaadás mindkettőjük esetében jelen van; az anyagi dolgokban egyetértés van; az évek során egyre inkább megerősödött bennük, hogy a társuk a legfontosabb ember az életükben; folyamatosan munkálkodnak a kapcsolatuk frissen tartásán, időnként pedig a megújításán.

A szakemberek általában egyetértenek abban, hogy a jó házasság, egy másik emberrel való belső és külső élet megosztásának közös döntése, munkát, elkötelezettséget, tiszteletet kíván mindkét „résztvevőtől”. A University of Rochester Medical Center szakemberei szerint a szeretet, a bizalom, az őszinteség és hűség bázisára épülő kapcsolathoz szükség van a következő „összetevőkre”, kulcsokra, titkokra:

  • Rendszeres minőségi kommunikáció - tapintatosan, tiszteletteljesen tárjuk fel egymásnak érzéseinket, gondolatainkat, kellő időt szánva egymás megértésére.

  • Fejezzük ki a házastársunk iránt érzett hálánkat, megbecsülésünket - legyen szó bármilyen számunkra aprónak tűnő cselekedetről is, értékeljük azt benne.

  • Fontos, hogy mind saját magunkra, mind pedig a párkapcsolatunkra szánjunk időt - bár gyakran a munkahelyi és magánéleti kötelezettségek között lavírozva nehéz beiktatni egy energiatank-feltöltő énidőt, vagy egy különleges randevút, mégis megéri erre sort keríteni.

  • Annak elfogadása, hogy nem szükséges mindig és mindenben egyetérteni - nézeteltérések még a legőszintébb, legszeretetteljesebb kapcsolatokban is adódhatnak. Ilyenkor a helyes és bölcs út a legkevésbé sem a nyugtalanság és a harag, hanem a nyugodt és higgadt hozzáállás, ami helyet biztosít a mindkét fél számára megfelelőnek bizonyuló megoldásoknak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...