2024.10.04. 12:43:42 375 19

A lovasterápia csodája
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ember és az állatok kapcsolata évezredekre nyúlik vissza. Kezdetben az állatok a túlélésünket szolgálták, táplálékot, ruhát és munkát biztosítottak. Az idők során azonban ez a kapcsolat sokat változott, fejlődött. Ma már egyre többen tekintenek az állatokra segítőként, társként, családtagként. Elképesztő módon lehet kötődni, az ember minden rezdülésére figyelő, érzékeny állatokhoz. És éppen a fent említett hiperszenzivitásukat kihasználva, számos terápiás célra is alkalmazzák őket. Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját, ennek apropóján ejtsünk néhány szót a velük kapcsolatos egyik legcsodálatosabb módszerről, a lovasterápiáról.

Lovasterápia Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lovasterápia Fotó:123rf.com

A lovasterápia egy olyan különleges módszer, amelyben a lóval való kapcsolat segíti a testi és lelki egészség fejlesztését. Ezt a terápiás formát már régóta alkalmazzák különböző problémák kezelésére, mert a lovak nyugodt, együttműködő természete, valamint a ló és ember közötti interakció nagyon pozitív hatással lehet az emberi szervezetre.

A fizikai fejlesztéseken túl (például mozgáskoordináció javítása, egyensúly és ritmusérzék fejlesztése, izomzat erősítése, gerincproblémák javítása), mentális és érzelmi szempontból is rendkívül előnyös lehet. A lóval való munka növeli az önbizalmat, segíti a koncentrációs képesség fejlődését, és javítja az érzelmi stabilitást. Különösen hasznos lehet olyan emberek számára, akik szorongással, depresszióval, figyelemzavarral vagy autizmussal küzdenek. De például gyászfeldolgozó foglalkozásokat is tartanak lovasterápia alkalmazásával. Ezek a rendkívül intelligens négylábúak nagyon érzékenyen reagálnak az ember minden rezdülésére, és roppant mód képesek kapcsolódni. A lovak közelsége, a gondozásuk során velük kialakított testi kontaktus a legtöbb emberre nyugtatóan hat, a belső feszültség oldására kiváló. Gyakran tapasztalható, hogy a lovasterápia segíti a kommunikáció fejlődését, olyan gyerekeknél is jól alkalmazható, akik például szociális, kapcsolatteremtési problémákkal küzdenek.

A lovasterápia egy rendkívül sokoldalú módszer, amely egyszerre fejleszti a testet és a lelket. Gyermekek, felnőttek, idősek és sérült emberek számára is egyaránt hasznos lehet, mert a lóval való kapcsolódás nemcsak a fizikai képességeket erősíti, hanem érzelmi és mentális téren is jelentős pozitív változásokat hozhat. Nem véletlen, hogy a pacikat gyakran „patás angyaloknak” is hívják.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...