2023.12.09. 15:32:22 7031 264

A magyar házasságkötések történetét dolgozza fel a Nemzeti Múzeum új tárlata
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A magyarországi házasságkötések, mátkaságok és szerelmek történetéből és emlékeiből nyílik kiállítás Magyar Menyasszony címmel a Magyar Nemzeti Múzeumban, a tárlat december 14-től lesz látható.

Házasság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házasság

A 220 éves fennállását tavaly ünneplő Magyar Nemzeti Múzeum új kiállítása Simonovics Ildikó divattörténész, kurátor ötlete nyomán valósul meg az intézmény saját, valamint a magyar partnerintézmények gyűjteményeire alapozva. A magyarországi házasságkötések történetéből és emlékeiből építkező kiállítás a menyasszonyokra fókuszál.

A tárlat az elmúlt 500 év házassági történetein vezeti keresztül a látogatót a 16. századtól kezdve, középpontba állítva a nők társadalmi szerepének alakulását. Több száz ismert és ismeretlen nő története elevenedik meg a kiállításon, féltve őrzött ruháikkal, kellékeikkel, szerelmes leveleikkel együtt, amelyek mind a női szerepek és az esküvőhöz, házassághoz fűződő viszony változásáról mesélnek.

A kiállítás december 14-től látogatható a Magyar Nemzeti Múzeum József nádor-termeiben.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...