2024.03.09. 12:20:25 7160 266

A majdnem mindent tudó ecet – Így lehet a kedvenc szered a kertedben is
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kerti munkák itt kopogtatnak az ajtóban, úgyhogy ideje összeszedni az eddig ismert és jól bevált kerti praktikáinkat. Előkerülhetnek a téli álmukat alvó szerszámok, és jöhet az interneten való böngészés amiatt, hogy megtudjuk, idén mi a trend a kertben alkalmazott tippek körében!

Takarítás ecettel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás ecettel

Ha már trend, akkor mondhatjuk, hogy az ecet soha nem megy ki a divatból! Bizonyos fajtái az egészségednek, megint mások a szépségednek tesznek jót. Egy másik csoportjuk pedig kifejezetten a háztartásokban nyújthat segítséget. Nézzük, mire használhatjuk ezt a csodafolyadékot a kertben!

Ecet, mint kerti „mindent is tudó”

  • Turbózd fel a földet! Egy ecetes öntözéssel gondoskodhatsz róla, hogy a savanyúbb talajt igénylő növények is megkapják a nekik megfelelő gondoskodást, amit aztán illatozó virágokkal hálálnak majd meg.

  • Elő az edényekkel! Az agyagedények kerted díszei is lehetnek, ám a szabadban hamar elpiszkolódnak. Ha úgy érzed, rájuk fér a tavaszi nagytakarítás, az ecet ebben is a segítségedre lesz. Akár egy ecetes fürdőt is csinálhatsz az edényeknek, ebben az esetben egy nyugis helyen áztasd őket a szúrós szagú folyadékban egy ideig. De lehet, hogy elég, ha csak átmosod át őket ecetes vízzel.

  • Le a rozsdával! A kerti szerszámok idővel növesztenek magukon némi rozsdát, amit egy kellemes ecetes fürdővel könnyedén eltávolíthatsz róluk!

  • Viszlát, cicák! A macskák aranyos állatok, de csak akkor, ha nem a kertünket használják pihenősaroknak, ne adj isten, toalettnek. Hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket, néhány rongyot itassunk át ecettel és rakjuk el a kert különböző pontjain. Ha a cicák megérzik a szúrós szagot, messziről elkerülik majd az udvar ezen részét.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...