2025.02.23. 15:41:05 5392 183

A mesterséges intelligencia konyhába épített lehetőségei is bemutatkoznak a szakkiállításon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az idei év egyik fontos konyhai trendjét, a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket is bemutatják az idei Konyhakiállításon, amelyet február 28. és március 2. között rendeznek meg a Papp László Budapest Sportarénában.

Lányok a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lányok a konyhában

A mesterséges intelligencia adta lehetőségek már nem csak a lejárati időket is nyomon követő, vagy bevásárlási listát készítő okos hűtőkben jelennek meg, hiszen a legújabb modellek már alkalmasak arra is, hogy a tulajdonos ízlése, étkezési szokásai, vagy diétás igényei alapján receptjavaslatokat készítsenek, a konyhai asszisztens főzés közben diktálják a receptet, vagy segítenek az optimális sütési hőmérséklet és idő beállításában.

Az okos világítási rendszerek automatikusan állítják be a fényerőt és a színárnyalatokat, a főzéshez például erősebbet, a beszélgetésekhez pedig intimebb fényt biztosítsanak. Ezen felül a mesterséges intelligencia képes optimalizálni a háztartási gépek energiafelhasználását is, de segít felismerni, hogy melyik eszköz fogyaszt túl sok energiát, és javaslatokat tesz a hatékonyabb használatra.

Az okoseszközök mellett a kiállításon számos belsőépítészeti trend is bemutatkozik. Ilyen többek közt a japán és a minimalista skandináv dizájn találkozásából született japandi stílus is, amelyre a természetes anyagok, a nyitott polcok és a fogantyú nélküli bútorok a jellemzők. A nagyszínpadon neves séfek és gasztrobloggerek tartanak bemutatókat, és betekintést nyújtanak az aktuális kulináris irányzatokba. Gianni Annoni főzőbemutatójával minden nap találkozhat a közönség, a roma konyhát Gáspár Bea, az 1980-as évek sütemény klasszikusait Bernáth József mutatja be. Ambrus Éva egészséges ételeket, Pintér Mónika mentes ételeket főz, míg Hargitai-Kovács Andrea és Tápai Szabina bemutatóján a tudatos táplálkozás alaplépéseit ismerhetik meg az érdeklődők.

A szezonális és fenntartható alapanyagokról Kiss Lia és Beh Mariann bemutatóján lehet többet megtudni, de késtechnikai tanfolyamra is várják minden nap az érdeklődőket. A Konyhakiállításon egész napos ingyenes konyhatervezési tanácsadás is lesz, amelyre javasolt előre regisztrálni.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Melegítő tavaszi édesburgonya-krémleves gyömbérrel és kókusztejjel

A tavasz kiszámíthatatlan — egyik nap virágillatú napsütés, másnap ködös, szeles hűvösség. Az ilyen időszakokban a lelkünk és a testünk is egy kis extra melegségre vágyik. Habár a téli nehéz ételek ideje már elmúlt, mégis jól esik valami melengető, mégis könnyed fogás. Ez a selymes édesburgonya-krémleves épp ezt nyújtja: melegséget, táplálást és egy kis egzotikus csavart is a gyömbér és kókusztej jóvoltából.

Egy csepp esély – 50 éves a magyarországi újszülöttkori szűrés

Minden ezredik újszülöttet érinthet valamilyen ritka betegség, és ezek között csaknem 30 olyan van, amelynek korai felismerésére Magyarországon már 1975 óta működik országos szűrőprogram. Az elmúlt fél évszázadban a szűrőközpontokban – 2007 óta Budapesten a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján és a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján – több mint 5,6 millió újszülött vérmintáját elemezték, és 3289 olyan gyermeket szűrtek ki, akiknél már az előtt megkezdhették a kezelést, hogy a betegség tünetet okozott volna.

Tavaszi szépségrutin hűvösebb napokra – így ápold bőröd májusban is

Májusi virágzás ide vagy oda, a tavasz nem mindig szól napsütésről és langyos szellőről. A hűvösebb, szelesebb napokon a bőrünk könnyen kiszáradhat, érzékennyé válhat, vagy épp zsírosodni kezdhet a fűtött terek, szél és hőmérséklet-ingadozás miatt. Épp ezért a tavaszi szépségrutin sem lehet egy az egyben a nyári előfutára – finomhangolásra van szükség.