2020.10.09. 14:36:45 11093 325

A méz, mint a természetes „varázsszer”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ősidők óta használt természetes csodaszerünket a mézet, a korabeli feljegyzések alapján számos betegség kezelésére használták. Napjainkban csupán 70-féle kóros állapot gyógyítására alkalmazzák. A fogyasztása viszont - kiváló gyógy- és fiziológiai hatás ellenére - nem mindenkinek ajánlott.

Akácméz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Akácméz

A vitaminkirály

A reneszánszát élő apiterápia főként a mézelő méhek által termelt anyagot használja fel gyógyításra. A mézben megtalálható az emberi szervezet számára szükséges 24 ásványi anyag közül 22. Nem szűkölködik kalciumban, vasban, rézben, mangánban, foszforban, nátriumban, káliumban, cinkben, valamint B1, B2, B3, B5, B6 és C-vitaminokban. Ne feledkezzünk meg a cukor, fehérje és a 80%-os szénhidráttartalmáról sem, ezért érdemes óvatosan bánnunk ezzel az igen ízletes csemegével.

A gyógyulás mestere

A méz nagyszerű gyógyír a különböző betegségekre: máj- és epebetegségekre; szívbetegségekre; nőgyógyászati betegségekre; elmezavarra; gyomorhurutra; nyombélhurutra; egyes mirigybetegségekre; visszérproblémákra és az idegrendszerre.

A természetes antibiotikum tartalmának köszönhetően a háborúk idején fájdalomcsillapításra és fertőtlenítőszerként használták. Ma is népszerű kezelési eljárás horzsolásnál vagy égési sérüléseknél.

A naturális szépítő

A „varázsszerünk” lenyűgöző behatását a szépségiparban is fellelhetjük. A már említett baktériumölő tulajdonsága miatt közkedvelt a pattanásos, mitesszeres bőr nyugtatására. A méznek van az a csodás hatása a bőrünkre, hogy megköti a nedvességet, így megtartva a bőr feszességét. Fantasztikus, mert drága kenceficékre sem szükséges költenünk.

Érdekesség

D.G. Jarvis: Az almaecet és a méz című könyvében a természetes népi gyógyászat mézzel kapcsolatos összefüggéseiről ad érdekfeszítő beszámolót. Leírja, hogy a vermonti emberek a méhet nem csak az értékes, aranyszínű csodaszeréért tartják nagy becsben, hanem a példaértékű és követendő táplálkozási szokásai miatt is. Ugyanis a méh, csupán a minőségi nektárt hajlandó elfogyasztani, csak a szervezete számára értékes tápanyaggal tömi a hasát.

A méz különleges csodája, hogy a baktériumok nem képesek megélni benne. Ennek kísérletezésére egy bakteriológus a mézbe baktériumtenyészeteket helyezett el, és a végeredmény megdöbbentő volt: a hasi tífuszt két nap alatt pusztítja el, a hurutos tüdőgyulladást okozó kórokozót öt óra alatt, a hashártyagyulladás-, a gennyes tályog- és a vérhas kórokozóit tíz óra alatt. Joggal nevezik ilyen régóta a mézet folyékony aranynak, hiszen a testnek és a léleknek is hatásos varázsszer.

Tudtad?

100 g mézhez 15.000 méhecske munkájára és egymillió virágra van szükség!

Forrás: akacosut.blog.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!