2024.04.03. 08:36:19 5827 228

A rendszeres lábápolás fontossága
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A körültekintő lábápolási módszerekkel egy sor lábproblémától megkímélhetjük magunkat. Ha kellő figyelmet fordítunk kulcsfontosságú mozgásszervünk – évszakhoz is igazodó – higiéniájára és gondozására, úgy minden nap öröm lesz a járás. E napi rendszerességgel erőteljesen igénybe vett alsó végtagunk minden kétséget kizáróan megérdemli az odafigyelést.

Kellékek pedikűrözéshez - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kellékek pedikűrözéshez

Egy túrán vagy egy hosszabb séta, kocogás során tapasztalt sajgó lábfájdalom mindenki számára okozott már rémálomszerű pillanatokat. Ezt tapasztalván azonban igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy legközelebb ne lehessen részünk efféle gyötrelmekkel való találkozásban. A nem megfelelően bejáratott lábbeli okozta lábfeltörés megnehezíti a járást, a különböző gombás eredetű – általában a lábujjak közötti részen jelentkező – bőrbetegedések ugyancsak hátráltatnak a tempós és komfortos gyaloglásban, a mindennapi jövés-menés akadálytalanságában.

Azok az impressziók sem lengedeznek rózsafelhőben – illatban meg pláne nem –, amikor valaki belépve egy zárt térbe, illemből leemeli a cipőjét, mi pedig ugyancsak etikai okokból kifolyólag nem a szeme láttára fejezzük ki orrunk lázadozásait.

Az otthoni lábápolás egyik felülírhatatlan előnye, hogy minden eszköz, amit használunk, az a sajátunk, és nem szükséges aggódnunk amiatt, hogy használat előtt alaposan le voltak-e sterilizálva ezek. Bár hozzá kell fűznünk azt is, hogy a megbízható, korszerű szalonok szakemberei precízen és előrelátóan gondoskodnak az eszközök fertőtlenítéséről, a hozzájuk fordulók biztonságáról és kényelméről egyaránt.

Néhány rutinná edzett gyakorlattal tehetünk az általános lábegészség megőrzése érdekében.

Ezek közül sorolunk most párat

Áztatás, puhítás – Áztassuk a lábunkat körülbelül negyed óráig lábfürdőben, majd óvatosan távolítsuk el a bőrkeményedéseket (pl. habkő, lábreszelő, elektromos bőrkeményedés- eltávolító vagy csiszolóhasználatával). A filléres, ám hatékony bőrpuhítása, valamint a kellemetlen lábszag megszüntetése érdekében ugyancsak használhatunk fekete teás lábfürdőt – a benne lévő csersav kifejti jótékony, természetes antibakteriális, és lábgombásodást gátló hatásait. A bőrradírozás – mely téren ugyancsak érdemes a növényi erőt igénybe venni, például cukor, tengeri só, kávé stb. A bőr kíméletes átradírozása után érdemes gazdagon felvinni kakaó- vagy sheavajat tartalmazó lábkrémet vagy balzsamot.

Hidratálás – A rendszeres hidratálást nem csupán az arcbőrünk hálálja meg, hanem a lábunk is. Különös tekintettel a megrepedezésre hajlamos sarokrészen, melyre számos remek készítmény közül lehet választani.

Minőségi lábbeli és zokni – A cipővásárlás során érdemes a jól illeszkedő, kényelmes példányok mellett döntenünk, hiszen a naponta leginkább igénybe vett testrészünkről van szó. A nem megfelelően illeszkedő cipőtípusok könnyen olyan problémák előidézőivé is válhatnak, mint a hólyagok, lábfájás, tyúkszem, sebek. A cipők mellett a minőségi anyagú zoknikba – ezek viselése komfortérzéssel tölt el, nem szorít, így nem akadályozza a vérkeringést, kellőképpen „kipárnázza” a lábat, elvezeti az izzadságot – is érdemes invesztálni.

Vágás és reszelés – Mindemellett érdemes figyelmet fordítani a lábköröm vágására és reszelésére is, mivel ezzel csökkenhet a benőtt köröm és a bakteriális fertőzések kockázata.

Lábtorna és – masszázs – Lábunk egészségének megőrzése érdekében fontosak az erősítő és nyújtó gyakorlatok is. Mivel a nap legtöbb órájában talpon vagyunk, néhány egyszerű gyakorlattal erősebbé, rugalmasabbá tehetjük. Rendkívül nyugtatóan hat egy fárasztó nap után kellemesen átmasszírozni a lábunkat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...