2021.02.07. 18:00:41 10978 281

A vihar és az eb: Van rá mód, hogy pánikmentes élmény legyen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A petárdák és tűzijáték mellett rengeteg négylábú számára jelent megpróbáltatást az égdörgés és villámlás is. Ha fel tudjuk fedni az okot, amitől ez a félelem ered, segíthetünk kutyusunknak rettegés nélkül átvészelni a nagy hanggal járó esőzést!

Félős kutya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Félős kutya

Szívszorító látvány, amikor a szeretett - akár 50-60 kilós - kutyánk remegve a sarokba bújik félelmében egy-egy természeti jelenség bekövetkeztekor. A feszült, folyton ugató ebekkel sem túl könnyű ilyenkor a gazdiknak. Kutatások szerint ez a félelem lehet örökletes is, ám ugyanúgy lehet tanult viselkedés is, amit kölyökként vesznek át a kutyamamától. De valószínű kiváltó ok lehet az is, amikor a gazdi pánikol és ez ragad át a kutyára.

Természetesen a legjobb, ha az előre jelzett viharoknál nem hagyjuk egyedül: A felügyeletünk alatt kevés az esély arra, hogy tesz kárt magában vagy a környezetében. Sokat segít a félelmén, ha mi végig kiegyensúlyozottak maradunk.

Hogyan nyugtassuk meg négylábú barátunkat, ha fél a vihartól?

Készítsünk számára „pánikszobát”!

A rettegő (főként udvaron tartott) ebek számára fontos az olyan hely, ahonnan kikandikálva biztonságban átvészelhetik a viharos időszakokat. Ilyenkor szeretnek a közelünkben lenni valamilyen csendesebb és sötétebb (ablaktalan) zugba bújva.

Tegyük pozitív élménnyé a mennydörgést!

A jutalomfalat mindig beválik! Hangos zajok kíséretében jutalmazzuk kedvencünket, így fokozatosan alább hagyhat a félelme. Természetesen némi dicsérő szó és a simogatás is jár mellé, de ezt sose vigyük ilyenkor túlzásba, mert a kutya hibásan csak megerősítést fog nyerni arra, hogy ez egy rendkívüli jelenség. A vihar hangjait felvételről is lejátszhatjuk, miközben mi teljesen természetesen viselkedünk. Játszunk is közben a kutyával, így meg fogja érteni, hogy ezektől a zajoktól nem kell tartania.

Kérjük kiképző segítségét!

Amennyiben erőfeszítéseink nem járnak eredménnyel, ne habozzunk segítséget kérni a kutyalélek szakértőitől! Sokszor mi nem vagyunk elég határozottak, de néhány egyszerű tanács megfogadásával hamar sikereket érhetünk el.

Forrás: activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...