Adj új formát a klasszikus csirke és rizs párosnak: Egy tálba velük!
Mi a jó az egytálételekben? Minden! A sokféle íz és a mindenféle állag egymást kiegészítő kavalkádja izgalmassá varázsolja a legegyszerűbb alapanyagokból készült ételeket is. Általában gyorsan elkészülnek, továbbá az egy serpenyőben elkészíthető fogások után jóval kevesebbet kell mosogatnunk. Dobjuk fel hát kissé a csirkét és a rizst!
Figyelem! A most közölt recept gluténmentes és tejmentes, 30 perc alatt elkészül. Ezt az utolsó pillanatbeli vacsorának is beillő ételt a különleges fűszerezés teszi teljessé.
Serpenyős rizs csirkemellel
Hozzávalók:
2 nagy félbevágott csirkemell filé
2 ek. olívaolaj
200 gr „fehér” rizs (Barna rizzsel készítve jóval hosszabb lesz a főzési idő!)
480 ml alaplé csirkehúsból (vagy az étrendünknek megfelelő leveskockából és vízből)
30 ml citromlé
friss petrezselyem a díszítéshez
A fűszerkeverékhez:
2-2 tk. pirospaprika és szárított kakukkfű, 1 tk. szárított petrezselyem, ¾ tk. fokhagymapor, vagy néhány gerezd friss fokhagyma, ½ tk. őrölt bors és ugyanennyi tengeri só, 2 ek. barnacukor.
Elkészítés:
- Keverjük össze a fűszerkeverékhez szükséges fűszereket egy kis tálkában. Majd két evőkanálnyival dörzsöljük be az egyenletes vastagságúra kiklopfolt csirkemell darabokat.
Egy kanálnyi olajat beleöntve melegítsük jól fel a serpenyőnket, amiben oldalanként 5-7 perc alatt pirítsuk meg a húst, aztán egy tányérra tegyük félre. - A hőt vegyük vissza a serpenyő alatt, tegyünk bele egy újabb kanálnyi olajat és keverjük hozzá a csirkehús alaplét és a nyers rizst. Adjuk hozzá ekkor a citrom levét, meg az összes megmaradt fűszerkeveréket is.
Pár perc főzés után tegyük vissza a serpenyőbe a félig elkészített csirkemelleket és fedő alatt pároljuk további 20 percig a rizzsel együtt. - Miután a hozzávalók megpuhultak és a folyadék nagy része is elpárolgott, nyomban tálalhatjuk a vacsorát! Megszórhatjuk durvára tépett petrezselyemlevéllel vagy más apróra vágott fűszernövénnyel is.
Jó étvágyat!
Forrás: www.asaucykitchen.com