2022.09.21. 12:15:00 6003 224

Akciózz a franciákkal! Klasszikus filmek a 80-as évekből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jóképű amerikai színészeknek 40 éve talán csak francia kihívóik akadtak, így nem csoda, ha Alain Delon és Jean-Paul Belmondo hamar világhírnévre tett szert közülük. A ravasz francia nyomozók és a modern szemmel nézve is látványos autósüldözések miatt a férfiakat nem lesz nehéz rávenni egy franciás moziestre!

Francia filmművészet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Francia filmművészet

Az életükért vagy éppen a negatív főhősök után futó főszereplők többnyire jól végig gondolt cselekményszálakon keresztül vezetik át a nézőket a filmeken, amelyekből persze egy cseppnyi humor sem maradhat ki. Hölgyek, nektek, hogy tetszenek a 80-as évek macsói?

Belmondo a köbön

A profi (1981)

Ha a cselekményre nem is, de az ikonikus filmzenére (Ennio Morricone) biztosan kristálytisztán emlékszik mindenki. A film cselekménye Patrick Alexander regényén alapul: egy titkos ügynököt küldetés közben kijátszanak, aki emiatt bosszút forral az őt elárulók ellen.

A kívülálló (1983)

Ugyanaz a zeneszerző és ugyanaz a főszereplő csak sikert hozhat a franciáknak, nem igaz? A klasszikus akciófilm európai kötődése miatt ma is a nézhető filmek közé emeli ezt a krimit, amely egy droghálózat felszámolásának történetét meséli el.

A magányos zsaru (1987)

Belmondo most sem ereszti a fegyvert, és ismét bosszúhadjáratra indul: rendőrtársa gyilkosát szeretné rács mögött tudni. Ennek a filmnek eléggé kiszámítható (és valljuk be sok helyen viszonylag kidolgozatlan) a cselekményszála, de a gyerekszínész alakítása a nézők nagy része szerint feledteti az egyéb hiányosságokat.

Ráadásnak Alain Delon

Három fölösleges férfi (1980)

Ez a nőket megmosolyogtatni képes cím ismét regényfeldolgozást takar, azonban maga a történet már nem ilyen könnyed. Aki szereti a megdöbbentő végkifejlettel rendelkező alkotásokat, nézze meg, hogy miként keveredik bele egy hivatásos pókerjátékos a fegyverkereskedők leszámolásába.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...