2022.09.21. 12:15:00 4576 217

Akciózz a franciákkal! Klasszikus filmek a 80-as évekből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jóképű amerikai színészeknek 40 éve talán csak francia kihívóik akadtak, így nem csoda, ha Alain Delon és Jean-Paul Belmondo hamar világhírnévre tett szert közülük. A ravasz francia nyomozók és a modern szemmel nézve is látványos autósüldözések miatt a férfiakat nem lesz nehéz rávenni egy franciás moziestre!

Francia filmművészet - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Francia filmművészet

Az életükért vagy éppen a negatív főhősök után futó főszereplők többnyire jól végig gondolt cselekményszálakon keresztül vezetik át a nézőket a filmeken, amelyekből persze egy cseppnyi humor sem maradhat ki. Hölgyek, nektek, hogy tetszenek a 80-as évek macsói?

Belmondo a köbön

A profi (1981)

Ha a cselekményre nem is, de az ikonikus filmzenére (Ennio Morricone) biztosan kristálytisztán emlékszik mindenki. A film cselekménye Patrick Alexander regényén alapul: egy titkos ügynököt küldetés közben kijátszanak, aki emiatt bosszút forral az őt elárulók ellen.

A kívülálló (1983)

Ugyanaz a zeneszerző és ugyanaz a főszereplő csak sikert hozhat a franciáknak, nem igaz? A klasszikus akciófilm európai kötődése miatt ma is a nézhető filmek közé emeli ezt a krimit, amely egy droghálózat felszámolásának történetét meséli el.

A magányos zsaru (1987)

Belmondo most sem ereszti a fegyvert, és ismét bosszúhadjáratra indul: rendőrtársa gyilkosát szeretné rács mögött tudni. Ennek a filmnek eléggé kiszámítható (és valljuk be sok helyen viszonylag kidolgozatlan) a cselekményszála, de a gyerekszínész alakítása a nézők nagy része szerint feledteti az egyéb hiányosságokat.

Ráadásnak Alain Delon

Három fölösleges férfi (1980)

Ez a nőket megmosolyogtatni képes cím ismét regényfeldolgozást takar, azonban maga a történet már nem ilyen könnyed. Aki szereti a megdöbbentő végkifejlettel rendelkező alkotásokat, nézze meg, hogy miként keveredik bele egy hivatásos pókerjátékos a fegyverkereskedők leszámolásába.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő, a hét második felében melegedés kezdődik

A hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.