2022.08.09. 09:15:00 5674 236

Állatkertek napja – Látogass állatkertet élőben vagy a képernyőn keresztül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Magyarországon az Állatkertek napja egy igazán különleges dátumnak állít emléket: 1866. augusztus 9-én megnyitotta kapuit az ország első állatkertje! Boldog születésnapot kívánunk a Budapesti Állat- és Növénykert intézményének!

Zsiráfetetés az állatkertben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsiráfetetés az állatkertben

Az állatkerti séta sokak számára nem valósulhat meg a mai nap folyamán, de hétvégén pótolni ér! Sőt úgy is megemlékezhetünk a fővárosi állatkertről, ha megtekintünk egyet-egyet azon filmes ritkaságok és közönségkedvenc alkotások közül, amelyik vagy állatkertről szól vagy ott is játszódik.

A Madagaszkár című animációs film méltán kedvence kicsiknek és nagyoknak, de ehelyett most a figyelmetekbe ajánlanánk pár egy kivételes filmes csemegét. Az egyik legkülönlegesebbel meg is nyitnánk a sort:

Forradalom az állatkertben / Budapesti állatkert (1933)

A fekete-fehér film főszereplője egy fiatal állatápoló, aki egy árvaházból szökött lánynak segít elrejtőzni az állatkert területén. A szökés és a rejtegetés miatt hajtóvadászat indul a fiatalok után.

Az állatkert és a cirkusz világa sokáig megkülönböztethetetlen volt egymástól, a két világot a következő magyar alkotás vegyíti sikeresen:

Keménykalap és krumpliorr (1978)

Csukás István regényéből készült film fő karaktereit az egész ország ismeri, elég csak kiejtenünk Bagaméri nevét a szánkon. A fagylaltárus magának akarja az állatkertből eltűnt kismajmok felkutatásáért járó jutalmat, de ehhez a kisdobos örs tagjainak eszén. Az állatkerti állatok pedig jótékonysági cirkuszi előadáson vesznek részt.

Álmodik az állatkert (1985)

Az állatkerti éjjeliőr és egy hatéves kisfiút, barátkozása kapcsán elevenedik meg az állatkert lakónak állatkerten kívüli élet. Az éjjeliőr ugyanis volt olyan szerencsés, hogy a természetes élőhelyükön figyelhette meg az állatokat.

Akinek az állatok mellett a nevetés is fontos, válassza a komolyan egyáltalán nem vehető, amerikai vígjátékot Kevin James főszereplésével:

A gondozoo (2011)

Az állatkerti gondozó magánéletbeli sikertelensége miatt felmond, ám az állatok ezt nem hagyhatják, és furcsa üzletet ajánlanak a férfinak. Nem kérdés, hogy miként sülnek el a párválasztás állati trükkjei az emberek világában.

Ismét egy családi film következik, amit páratlan szereposztás és sok-sok vadállat fémjelez. Személyes kedvencem a válogatásból:

Az igazi kaland (2011)

Amikor egy megözvegyült családapa úgy dönt, hogy óriási kockázatot vállalva megfordítja családja sorsának irányát, még nem is sejti, micsoda kihívások és kalandok keresztezik majd az útjukat. Ráadásul mindez a saját állatkertük berkein belül történik.

De ne feledkezzünk meg a már régóta hagyományossá vált Állatkertek Éjszakája nevű országos eseményről sem, amely napjainkban felváltotta az Állatkertek napját! A résztvevő állatkertek listájának szűk kivonatát itt találod.

Forrás: www.szerkeszto.gportal.hu, www.port.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő, a hét második felében melegedés kezdődik

A hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.