2021.11.30. 11:25:00 6790 223

Amikor a Karácsony külön ünnep: A baba első Karácsonya
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyermekkori karácsonyvárás izgalmát felnőve aligha kaphatjuk vissza, de családot alapítva ismét fennkölt várakozás előzheti meg ezt a gyönyörű ünnepet: gyermekeink öröme visszarepíthet minket a régi szép időkbe. Tegyük hát a lehető legkülönlegessebbé (mindegyik) kisbabánk első karácsonyát!

A baba első karácsonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A baba első karácsonya

Szenteste még csak pár hetes vagy hónapos a kicsi? Ha azt gondolod, ilyen fiatala csecsemőknek nem szükséges külön feneket keríteni Karácsonykor, szíved joga… bár miért ne tehetnéd emlékezetessé ezt az első alkalmat a család többi tagjának kedvéért? A családi hagyományok sora új szintre emelhető: Ünnepeljétek meg a legkisebb családtagot személyre szabott gyűjthető vagy DIY karácsonyfadíszekkel!

Az első ünnepi ruhácska, az első kis ajándékcsomag, az első csodálkozó pillantás a ragyogó karácsonyfára, mindegyik olyan alkalom, ami egyszer adatik csak meg és pont most az első együtt tölthető karácsonykor. A baba első karácsonyfadísze pedig innentől kezdve évről évre feltehető a fára; először a “karácsonyi angyalok”, utána pedig maga a felcseperedő gyerkőc akaszthatja rá a kiválasztott ágra.

Ötletek a baba első karácsonyát jelképező karácsonyfadíszhez - Ajándékba is adhatod!

Ékszernek ható, gravírozott fém díszek

Leginkább picurka hölgyekhez illik az ilyen csecsebecse, amit a karácsonyi díszítéshez passzoló - piros, rózsaszín, arany stb. - selyemszalagocskával akaszthatunk a karácsonyfára. Apró talpacskákat, cumisüveget, babakocsit formázó fityegőket is akaszthatunk a díszre, amely fém részébe a kicsi neve és születési dátuma is helyet kaphat. A rusztikusabb díszeket kedvelők egy kanálkára is gravíroztathatják a kívánt szöveget, amelyet aztán vintage szalaggal díszíthetnek.

Kerek képkeret

A kisméretű ünnepi keretbe kisbabánk tetszőleges fényképe belekerülhet. Kedves ötlet minden nagyszülőnek és (leendő) keresztszülőnek is ajándékozni egyet-egyet!

Kis cipőcskék

A baba első karácsonya feliratú szalagokon lógó aprócska kis cipellők mindenkinek mosolyt csalnak az arcára, ha rájuk pillantanak a feldíszített fán. Ezek a kis cipők azért is jó választások, mert számtalan színben fellelhetők.

DIY karácsonyfadísz személyre szabva

Vegyünk egy szalagot és egy ünnepi dekor papír (kartonból). Vegyük elő a legszebb kézírásunkat és a papírból kivágott alakzatra, pl. body, írjuk rá a kisgyerek nevét, születési idejét és egyéb adatait. Vagy egyszerűen jegyezzük fel rá az adott dátumot, mint a baba első karácsonyát! Végül rögzítsük fel rá a szalagot, hogy fellógathassuk vele a fenyő egyik központi ágára.

Pirográf technikával dekorált díszek fából

Poroljuk le a régi hobbinkat és vásároljunk néhány kör alakú fa lapocskát, amelyeket kedvünk szerint kidíszíthetünk. A tetejükre kerülő masnikba kössünk apró csengettyűket vagy ragasszunk rá natúr terméseket, így még egyedibb lehet minden egyes dísz.

Tenyér vagy talplenyomat

Ismét egy remek lehetőség a kézműveskedésre: Az agyag mellé már csak egy betűbélyegző készlet kell, és máris megörökíthető a kicsi talp- vagy tenyérlenyomata.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...