Amikor a karfiol és a mangó egy tálban salátázik - Izgalmas recept!
Amikor egy frissítő, egészséges és szemet gyönyörködtető salátára vágyunk, jusson eszünkbe ez a köménnyel bolondított húsmentes fogás. Az év bármely évszakában jól fog esni!
A friss zöld hozzávalókat egy egzotikus gyümölcs, a mangó, és egy sült zöldség, a karfiol teszi izgalmassá. A salátánkat természetesen egy kevés olajjal és némi fűszerrel készítjük, hogy igazán ízletes lehessen. Lássuk, hogyan készül!
Ez kerüljön a bevásárlókosárba:
- 1 közepes fej karfiol
- 1 db mangó
- 2 marék friss vízitorma
- 1 marék friss koriander
- 1 ek. napraforgó olaj
- 1-2 tk. őrölt kömény
- tengeri só és fekete bors
Így készül el a modern, egyszerű és gyors étel:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokosra, és egy sütőtálcán oszlassuk el a virágokra bontott karfiolt egyenletesen. Mielőtt a sütőbe kerülne a köménnyel összekevert olajjal kenjük be a karfiolokat, majd 15-20 perc alatt süssük készre.
Hámozzuk meg a mangót, és egy zöldséghámozóval a magját kikerülve szeljük le szép szalagokra a gyümölcshúst. Ezután egy tálkába halmozhatjuk a vízitorma és a nagyobb darabokra tépett koriander tetejére.
Az aranybarnára pirult karfiolokon van a sor, hogy a salátába kerülhessenek. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezhetjük a fogást, és a tepsiben esetleg hátramaradt köményes olajjal is meg lehet locsolni azt.
Aki szereti a változatos textúrákat egy ételen belül, bátran pirítson hozzá némi szeletelt mandulát, így a saláta extra ropogást fog kapni.
Jó étvágyat!