2020.05.19. 16:59:31 9190 317

Amikor a karfiol és a mangó egy tálban salátázik - Izgalmas recept!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor egy frissítő, egészséges és szemet gyönyörködtető salátára vágyunk, jusson eszünkbe ez a köménnyel bolondított húsmentes fogás. Az év bármely évszakában jól fog esni!

Karfiol - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karfiol

A friss zöld hozzávalókat egy egzotikus gyümölcs, a mangó, és egy sült zöldség, a karfiol teszi izgalmassá. A salátánkat természetesen egy kevés olajjal és némi fűszerrel készítjük, hogy igazán ízletes lehessen. Lássuk, hogyan készül!

Ez kerüljön a bevásárlókosárba:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 db mangó
  • 2 marék friss vízitorma
  • 1 marék friss koriander
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • 1-2 tk. őrölt kömény
  • tengeri só és fekete bors

Így készül el a modern, egyszerű és gyors étel:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokosra, és egy sütőtálcán oszlassuk el a virágokra bontott karfiolt egyenletesen. Mielőtt a sütőbe kerülne a köménnyel összekevert olajjal kenjük be a karfiolokat, majd 15-20 perc alatt süssük készre.

Hámozzuk meg a mangót, és egy zöldséghámozóval a magját kikerülve szeljük le szép szalagokra a gyümölcshúst. Ezután egy tálkába halmozhatjuk a vízitorma és a nagyobb darabokra tépett koriander tetejére.

Az aranybarnára pirult karfiolokon van a sor, hogy a salátába kerülhessenek. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezhetjük a fogást, és a tepsiben esetleg hátramaradt köményes olajjal is meg lehet locsolni azt.

Aki szereti a változatos textúrákat egy ételen belül, bátran pirítson hozzá némi szeletelt mandulát, így a saláta extra ropogást fog kapni.

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!