2016.04.02. 08:22:46 10974 333

Amikor a spenót léte új értelmet nyer – Spenótos lasagne
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg én – némi túlzással – élek-halok a spenótért, addig a páromat csak hosszas érvelés, bizonygatás után sikerül meggyőznöm, hogy az bizony milyen jó lesz holnap ebédre. Mondjuk, ezt szinte minden alkalommal el kell játszanunk, de részemről megéri. De ha más köntösbe bújtatnám ezt a finom zöldséget, talán máshogy állna a dologhoz.

Spenótos lasagne - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spenótos lasagne

Egy kis olaszos vonallal feldobható a spenót is, és jó néha egy kis változatosság. Hiszen meg lehet próbálni egyszer a lasagnát is hús nélkül, csak zöldséggel!:-)

Spenótos lasagne

Hozzávalók:

  • egy csomag lasagnetészta

  • 1 kg fagyasztott spenót

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 fej hagyma

  • sajt (lehetőség szerint feta)

  • só, bors, szerecsendió

-kevés olaj

A mártáshoz:

-fél liter tej

-5 dkg vaj

-2,5 dkg liszt

-sajt a szóráshoz

Így készül ez a finomság:

A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk az olajon. Majd hozzáadjuk a még fagyos spenótot és addig pároljuk, amíg fel nem olvad. A feta sajtot apróra vágjuk, és az összenyomkodott fokhagymával együtt hozzátesszük a spenóthoz. Melegen tartjuk, amíg a sajt meg nem olvad, és sóval, szerecsendióval, borssal ízesítjük. Ha ez megvan, a mártást is elkészítjük. Ehhez a vajat, lisztet, tejet összeforraljuk. Kevergessük folyamatosan, nehogy leégjen. Ha a szósz felforrt, további 5 percig lassú tűzön készre főzzük. Ha minden kész, már csak össze kell állítanunk a finomságot. A lasagnetésztából egy réteget egy hőálló tálba teszünk, mehet rá a spenótos töltelék, majd a mártás, egy újabb rész spenót, majd újra egy kis mártás. Erre jön egy réteg tészta, majd spenótos töltelék, majd újra mártás, egy újabb réteg tészta, és a tetejére mehet a mártás. Az egészet megszórjuk sajttal, és 170 ⁰ C-on, kb 1 óra alatt készre sütjük.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Gyors receptekből soha nem elég! – Ezt az egész család imádni fogja!

Minél kevesebb idő, minél kevesebb összetevő, minél gyorsabb elkészítés, minél több „rajongó” – a tökéletes recept titka, pláne késő tavasszal, vagy éppen nyáron, amikor nincs idő/kedv a sütő mellett álldogálni és azt várni, mikor készül már el az ebéd, vacsora.

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?