2016.04.02. 08:22:46 11809 333

Amikor a spenót léte új értelmet nyer – Spenótos lasagne
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg én – némi túlzással – élek-halok a spenótért, addig a páromat csak hosszas érvelés, bizonygatás után sikerül meggyőznöm, hogy az bizony milyen jó lesz holnap ebédre. Mondjuk, ezt szinte minden alkalommal el kell játszanunk, de részemről megéri. De ha más köntösbe bújtatnám ezt a finom zöldséget, talán máshogy állna a dologhoz.

Spenótos lasagne - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spenótos lasagne

Egy kis olaszos vonallal feldobható a spenót is, és jó néha egy kis változatosság. Hiszen meg lehet próbálni egyszer a lasagnát is hús nélkül, csak zöldséggel!:-)

Spenótos lasagne

Hozzávalók:

  • egy csomag lasagnetészta

  • 1 kg fagyasztott spenót

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 fej hagyma

  • sajt (lehetőség szerint feta)

  • só, bors, szerecsendió

-kevés olaj

A mártáshoz:

-fél liter tej

-5 dkg vaj

-2,5 dkg liszt

-sajt a szóráshoz

Így készül ez a finomság:

A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk az olajon. Majd hozzáadjuk a még fagyos spenótot és addig pároljuk, amíg fel nem olvad. A feta sajtot apróra vágjuk, és az összenyomkodott fokhagymával együtt hozzátesszük a spenóthoz. Melegen tartjuk, amíg a sajt meg nem olvad, és sóval, szerecsendióval, borssal ízesítjük. Ha ez megvan, a mártást is elkészítjük. Ehhez a vajat, lisztet, tejet összeforraljuk. Kevergessük folyamatosan, nehogy leégjen. Ha a szósz felforrt, további 5 percig lassú tűzön készre főzzük. Ha minden kész, már csak össze kell állítanunk a finomságot. A lasagnetésztából egy réteget egy hőálló tálba teszünk, mehet rá a spenótos töltelék, majd a mártás, egy újabb rész spenót, majd újra egy kis mártás. Erre jön egy réteg tészta, majd spenótos töltelék, majd újra mártás, egy újabb réteg tészta, és a tetejére mehet a mártás. Az egészet megszórjuk sajttal, és 170 ⁰ C-on, kb 1 óra alatt készre sütjük.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy doboz, ezer lehetőség – mit készíthetsz az üres tejesdobozból?

Ki gondolná, hogy az egyszerű tejesdoboz több, mint egy múló csomagolás? A legtöbben automatikusan a szelektív kukába dobjuk, pedig ez a strapabíró, vízálló anyag igazi kincsesbánya az otthoni kreatív újrahasznosításhoz. Egy kis olló, ragasztó, némi festék – és máris új életet lehelhetünk belé. Az újrahasznosítás nemcsak a környezetnek tesz jót, hanem szórakoztató és alkotó tevékenység is, amihez nem kell különösebb kézügyesség.

Sült zöldségek új köntösben – mediterrán hangulat a tányéron

A sült zöldség sokak fejében még mindig a diétás kompromisszum szinonimája – pedig távolról sem kell, hogy unalmas legyen. Egy kevés olívaolaj, néhány illatos mediterrán fűszer és egy krémes mártás segítségével pillanatok alatt olyan fogássá válhat, amit öröm elkészíteni és még nagyobb élmény elfogyasztani. Mutatjuk, hogyan lesz a legegyszerűbb alapanyagokból illatokban és színekben gazdag vacsora.

Bőrápolás belülről – tápláld a szépségedet a tányérról

A szép bőr nem a fürdőszobában kezdődik, hanem a konyhában. Hiába kenjük magunkra a legdrágább krémeket, ha a szervezetünk nem kapja meg a szükséges tápanyagokat, a bőrünk fakóvá, fáradttá válik. A bőrápolás belülről éppolyan fontos, mint a külső gondoskodás – hiszen amit megeszünk, az végső soron a bőrünkön is látszik.