2020.11.07. 17:00:04 10071 229

Amikor az olcsóbb nem biztos, hogy jobb – Pláne, ha használt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg korábban megrögzötten ragaszkodtam az új holmikhoz, bútorokhoz, manapság nem érzek lelkiismeret-furdalást, ha ezt-azt használtan szerzek be. Egy új ruhadarab, egy asztal, néhány új szék biztos megteszi használtan is. Ám vannak olyan dolgok, amikből a legjobb az új.

Gyerekülés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekülés

Még ha árban nem is a legkedvezőbb bizonyos tételek megvásárlása, biztonságunk, egészségünk érdekében jobb, ha az új, és nem a használt mellett döntünk.

Lássuk a ruhaneműket!

Ami a ruha alatt van…

… és ami nem! Ezek mondjuk a fehérnemű, és például a fürdőruha, bikini. A fehérneműn belül is a bugyik azok, amiket nem ajánlatos használtan venni, hiszen nem éppen higiénikus megoldás ez. Hasonló okokból érdemes passzolni fürdőruhák másodkézből való vásárlását is. És mondjuk, az olcsó zokni sem mindig olcsó, pláne, ha megvásárlásával belefutunk egy jó kis lábgombába.

Rövid távon olcsó…

… ám hosszú távon nem biztos, hogy megéri használtan cipőt, szandit, papucsot vásárolni. Meglehet, amit a lábbeli árán megspórolunk, azt utána költhetjük mindenféle kencére, krémre, esetleg antibiotikumra, hogy legyőzzük az így összeszedett bőrgombát, vagy egyéb fertőzést. Esetleg nem bizonyul túl tartósnak a választott lábbeli. Gyerekek esetében pedig nem tartja a bokát eléggé egy kigyúrt cipellő...

Ami ugyan nem ruhanemű, de bizonyos szempontból öltözet

A különböző smink és kozmetikai termékek másodkézből való megvásárlása szintén nem a legjobb ötlet, hiszen egyrészt előfordulhat, hogy igen közeli szavatossági idejűek. Másrészt pedig a már használt krémek, kencék, egyéb kiegészítők szintén hordoznak magukban némi fertőzésveszélyt.

Amikor fő a biztonság

Amikor a gyerkőc is velünk utazik

Manapság már nincs kecmec, a gyerekülés használata, ha autóval utazunk, kötelező! Vannak olcsóbb kategóriás termékek, árban a határ pedig a csillagos ég. Nem biztos, hogy mindig az olcsóbb lesz a legjobb, ám ami 100%, hogy használtat ebből nem érdemes venni. Egyrészt egy több éves darab már nem biztos, hogy megfelel az azóta született újabb szabályozásoknak. Másrészt, meglehet, a használtan vásárolt darab már túlélt egy vagy akár több koccanást, kisebb balesetet, amely miatt már nem olyan stabil, mint annak lennie kell.

A legkisebbeknek is jár a kényelem

Ez így igaz, ha baba érkezik a családba, az ember igyekszik megteremteni számára a legkényelmesebb körülményeket. Kiságy kérdésében sokan szavaznak a használtra, hiszen az apróság még nem fogja „leharcolni” a fekhelyét, nyugodtan továbbadható. Ám a benne lévő matrac, szivacs lehet apró atkák otthona is, amit a legalaposabb tisztítás során sem tudunk majd kiűzni egy-egy használtan vásárolt termékből. Ráadásul nem ritka, hogy a babánál kifolyik a pisi, vagy bukik egyet - a folyadék pedig, ha a matracba jut, penészedni kezd. Illetve, ami a gyerekülésnél igaz: egy-egy idősebb darab már nem biztos, hogy megfelel a különböző biztonsági előírásoknak.

Ha újrabútoroznál

A könnyen tisztítható bútorok, mint a székek, asztalok esetén be lehet vállalni egy-egy használt darabot. Azonban a matracok, kárpitos bútorok esetén nem biztos, hogy érdemes kockáztatni, hiszen a szövetekben található atkák, bacik, egyéb kórokozók akár allergiát is okozhatnak az arra hajlamos új tulajnál.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...