2021.09.04. 14:30:57 7017 243

Amikor észrevétlenül fogy az idő – Időrabló tevékenységek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Érdekes dolog az idő. Ha azt szeretnénk, hogy gyorsan teljen, akkor bizony cammog. Ha inkább megállítanánk, akkor meg észrevétlenül rohan. Sajnos, ezt mi szabályozni nemigen tudjuk. Vagy mégis?

Rohan az idő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rohan az idő

Vannak olyan tevékenységeink az életben, amelyeket muszáj megcsinálnunk, pedig néha nagyon is terhesnek, feleslegesnek érezzük. Pedig meglehet, csak a gondolkodásunkat kellene megváltoztatunk, és/vagy a javunkra fordítani az adott tevékenységet, illetve az arra szánt időt.

Amit szinte mindenki utál, aki volánhoz ül…

… az a dugóban araszolás! Mert mennyi mindent lehetne tenni, míg alig-alig haladva, nem egyszer bosszankodva beérünk a munkahelyünkre. Ha Te is így érzed, és van rá lehetőséged, állj át a tömegközlekedésre!

Lásd meg ebben is a lehetőséget!

Ha már váltottál az autóról, és tömegközlekedve jutsz el a munkahelyedre, használd ki az időt, amíg utazol. Olvass könyvet, a kedvenc heti- vagy napilapod. Találd ki a jövő heti menüt, írd meg a bevásárló listát. Vagy éppen aludj! Töltsd hasznosan ezt a kis időt!

Ahol kell a tudatosság

Néha azon kapom magam, hogy már megint a telefonomat nyomkodom, és persze, nem üzenetet írok, vagy egyéb hasznosnak mondható tevékenységet végzek rajt. Csupán azt lesem, mi történt a nagyvilágban. Vagyis az idővonalam történéseit nézem. Itt bizony már tudatosan kell odafigyelnem, hogy letegyem a telefonom és a valódi életem valódi dolgaival foglalkozzak.

Ha unod a bevásárlást…

Sokszor idegtépő a sorok között, egy óriási bevásárlókocsival közlekedni, és mondjuk kitalálni, mire is van igazából szükségünk. Órák mennek el ezzel az életünkből, mely értékes perceket tölthetnénk a családunkkal, barátokkal, vagy egyszerűen csak magunkkal. Amivel rövidíthetünk ezen a feladaton, az a bevásárló lista! Mindig ezzel felszerelkezve lépjünk be a boltba, bevásárlóközpontba. Ha a heti menüt is megtervezed, az még többet könnyíthet a helyzeteden. Ha pedig a rohanó idő mellett a tömegből van eleged, az online bevásárlás a barátod lehet.

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...