2023.09.28. 12:45:00 7092 232

Árulkodó vesszőparipák: Te melyik személyiségtípusba tartozol?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Figyelem, mindenféle tudományos tényt mellőző, színtiszta sztereotípiákon és megfigyelésen alapuló állítások következnek! Mivel az emberek személyiségjegyeit ezernyi szempont szerint lehet csoportosítani és még akkor sem kapunk olyan képet, amelyet maradéktalanul konkrét személyekre lehetne vonatkoztatni, így csak főbb jellemvonásokat származtatunk az érdeklődési kör vagy egy-egy illető szavajárása alapján.

Maszkok, mint személyiségek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Maszkok, mint személyiségek

Bizonyára te is ismersz olyan embereket a szűk környezetedben is, akiknek megvannak a kimondottan rájuk jellemző vesszőparipáik, szavajárásuk és szokásaik. Ezek alapján még az is ki tud alakítani egy körülbelüli képet a személyiségük fő jellemvonásairól, aki felszínesen ismeri őket. Az embereket ugyanis érdeklődési körük és kifejezésmódjuk ismeretében még pszichológiai ismeretek híján is különböző személyiségcsoportokba tudjuk sorolni.

Művész lélek - A kreatív, kifejező emberek a festészet, a zene, a színház vagy valamilyen más alkotó tevékenység - pl. írás - végzése közben érzik igazán jól magukat. A szerencsésebbek közülük a vizuális művészeti ágak közül hivatásszerűen munkálkodhatnak valamelyikben a hétköznapok során is.

Kalandvágyó személyiség - Mindazok, akik izgalmas és kockázatos tevékenységekre vágynak, mindig az újabb és újabb kihívásokra vágynak. Ha ismersz valakit a baráti társaságodban, akit az új élmények villanyoznak fel, az a személy biztosan ebbe a kategóriába tartozik.

Intellektuális típus - A vég nélkül az élet és a világ problémáin gondolkodó és ezeket a problémákat megoldani vágyó, valamint az analitikus gondolkodású emberek általános, azaz többnyire választékos kifejezésmódja, már érdeklődési körük (tudomány, matematika, szociológia) ismerete nélkül is árulkodik személyiségük egyik fő vonásáról.

Lázadó - Talán az előző típus rokonlelke az, aki a világ igazságtalanságai vagy a fennálló rendszer és hagyományok ellen emeli fel a hangját. A konvenkciók elleni lázadást szinte küldetésnek tekinti, ezért gyakran választják meg különböző társadalmi csoportok vezetőjének.

Társaság lelke - Vannak olyan személyek, akik szeretnek a középpontban lenni, ezért sokszor és erőteljesen hallatják a hangjukat. Ők azok, akiket az általános hangulatfelelősnek tartanak, és emiatt elnézik nekik azt is, ha olykor harsányak.

Irgalmas szamaritánus - Az ilyen emberek fontosabbnak tartják közösségük tagjainak jólétét, mint a sajátjukat. Gyakran vállalnak önkéntes szolgálatot, és feltűnő érdeklődéssel viseltetnek a társadalmi kérdések (egyenlőtlenség, nyomor stb.) iránt.

Sportos alkat - Vannak emberek, akik a sportért élnek, hiába nem tartoznak az élsportolók szűk csoportjához. A testmozgás és az aktív életmód iránt érdeklődők talán túl gyakran emlegetik a súlyukat és adnak hírt étkezési szokásaikról is, de nézzük el nekik, hiszen számukra a sport és az általa elérhető külalak egyfajta szenvedély.

Spirituális lélek - A szellemi fejlődés és a lelki harmónia egyre több embernek válik fontossá. A szeretet és az összetartozás vezérelte látásmódot sokszor nem is a hagyományos hitvallások inkább a spirituális tanok és gyakorlatok követői tartják magukénak.

Bizonyára 2-3 személyiségtípusban is magadra ismersz, ami nem véletlen, hiszen, ahogy mindenki kedvenc ogréje nyomás már tudjuk: Olyanok vagyunk, mint a hagyma, azaz mindenkinek több rétege van. Az érdeklődési területek pedig csupán egy-egy rétegünket mutatják be.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...