2022.01.05. 09:29:00 7722 255

Az edzőtermi szorongás legyőzhető! Mozgásra fel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Januárban ideiglenesen megtelnek a konditermek, aztán néhány hét, jobb esetben hónap múlva, megfogyatkoznak az edzeni vágyó emberek. Van, akinél a lendület, van, akinél az önfegyelem fogy el, de legtöbben amiatt hagynak fel az edzéssel, mert nem jön meg az önbizalmuk.

Közös edzés az edzőteremben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közös edzés az edzőteremben

Az edzőtermi szorongás egy kínos, esetleg egyenesen megfélemlítő tapasztalattal való találkozás során, vagy az attól való aggály miatt alakul ki. A bizonytalanság (mit, mikor és hogyan kellene csinálni) és a mások ítélkezésétől való félelem (képzet, hogy mindenki minket bámul, meghallott megjegyzések) könnyen elvehetik a kedvünket a közösségben történő edzéstől.

Bár úgy tűnhet, hogy esélytelen legyőzni ezt a pszichológiai akadályt, néhány egyszerű tipp a segítségünkre siethet az egészségesebb életmód felé vezető utunkon!

5 taktika az edzőtermi szorongás leküzdéséhez

1. Nézd a helyzetet megfelelő szemszögből!

Sajnáljuk, ha lerombolódik egy illúzió, de a világ egyáltalán nem körülöttünk forog! Edzés közben az emberek általában önmagukkal vannak elfoglalva, a gyakorlatok között nézelődnek csak egy keveset, ám akkor sem azzal a szándékból, hogy másokat kritizáljanak meg. Úgyhogy nyugi, és vesd bele magad a súlyok közé!

2. Menj edzeni egy ismerőssel!

Haverok, edzés, súlyok? Lehetne ez is egy szlogen! Ha úgy érzed, elkél a bátorítás és az útmutatás, kérj meg egy rendszeresen edzőteremben edző ismerőst arra, hogy hadd menjél el vele az első pár alkalommal edzeni. Így még az a probléma is megoldódik, hogy netalántán otthon maradsz kondizás helyett!

3. Látogass meg több edzőtermet, mielőtt leírnád ezt a fajta testmozgást!

Elképzelhető, hogy egyik terem légköre kellemetlennek hat, míg egy másikban teljesen otthonosan érezzük magunkat. Így nem éri meg az első tapasztalat után keresztet vetni a dologra, inkább nézz körül egy másik létesítményben is. A legtöbb fitnesz stúdióban külön termet is kialakítanak a (szégyenlősebb) nők számára.

4. Fogadj fel személyi edzőt!

Amennyiben pénztárcád megengedi és kellően elhivatott vagy, tegyél egy próbát vezetett személyi edzéssel! Építs önbizalmat úgy, hogy a lehető legszakmaibb vezetéssel tanulod meg a gyakorlatokat és a gépek használatát.

5. Légy fittebb kényelmesben!

A testedzés akkor lesz örömtelibb, ha a ruházatunk is kényelmes. Nem szükséges olyan, trendinek gondolt szettet magunkra erőltetni, amelyikben nem érezzük jól magunkat. Ráadásul, az olyan ruházat, amit edzés közben igazgatni kell magunkon, csak a helyes kivitelezésről vonja el a figyelmet.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.