2021.04.08. 13:19:49 9373 253

Az első napsugarak - így napozz okosan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szó szerint nem lehet elégszer hangsúlyozni az UV-védelem fontosságát, és a tényt, hogy ez bizony egyre fontosabb. Ahogy előbújnak az első napsugarak, bizony mi magunk is előszeretettel bújunk elő “odúnkból” a szabadba, ami nagyon helyes. Azonban csak a megfelelő védelemmel!

Az első napsugarakat is okosan élvezzük - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Az első napsugarakat is okosan élvezzük

Nagyon fontos, hogy ebben a témában szigorúak legyünk önmagunkkal szemben, ne áltassuk magunkat kiskapukkal és mindig, amikor szabadba megyünk, készüljünk fel a megfelelő UV védelemre. Nem csak a leégés és a korai bőröregedés elkerülése, de a bőrrák kialakulásának kockázat csökkentése érdekében is.

Leégek, majd bebarnul!

Ha téli fehérségünket barnára cserélnénk, nemhogy nem jó, de kimondottan rossz megoldás a leégést választani! Nem, a leégés nem a barnulást megelőző állapot, azonban segítheti a bőrrák kialakulását. A fényvédők nem csökkentik jelentősen a barnulás esélyét használjuk hát jól és rendszeresen őket. Szintén tévhit, hogy ha már lebarnultunk, nem éghetünk meg. Minimális mértékben véd ugyan a nagyobb mennyiségű melanin, de a káros ultraviola sugarak ellen nem megoldás. Hogyha pedig leégtünk, egyértelmű: legalább 4-5 napig egyáltalán ne tartózkodjunk napon.

Vannak órák, amiket ki KELL hagyni

A déli napozás égető és kiemelten veszélyes, nem pedig ultra barnító hatású. Soha, semmilyen körülmények között ne napozzunk 11 és délután 3 óra között, és ha szabadban vagyunk, ebben az időszakban különösen figyeljünk a bőrfelületek takarására, UV-védelmére. Ebben a néhány órában ugyanis a szokásosnál is erősebb a káros UV sugárzás.

Számít a faktorszám!

Alapvetően azt határozza meg, hogy a bőrtípusunk szerint megengedhető időtartamot mennyivel kell beszoroznunk, mialatt nem fogunk a napsugarak káros hatásaitól szenvedni. Viszont a manapság tapasztalható erős UV sugárzás mellett, már egyáltalán nem érdemes napvédelem nélkül mászkálni egyik bőrtípussal sem. Válasszunk 30-50 faktoros krémeket tartósabb kint tartózkodásra, minél világosabb a bőrünk, annál nagyobb faktorszámmal. Hétköznapokra pedig a szabad bőrfelületekre (arc, nyak, dekoltázs) 15-30 faktor között érdemes válogatni.

Árnyékban sem vagyunk védettek!

Sokan hiszik, hogy az árnyék védelmet nyújt az égető sugarak ellen- ez érzésre így is van, illetve tényleg számít, hogy tűző napon vagy hűsítő árnyékban napoztatjuk bőrünket. Azonban nem helyettesítheti a napvédők használatát, hiszen számos felületről, például homokról, vízről, de még hóról is, visszatükröződnek az UV sugarak. Magunk és gyermekeink UV-védelme tehát még a biztonságot nyújtó árnyékban is elengedhetetlen!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában