Azonnal fogyasztható csokoládés-kekszes mousse
Boldogság hormonra van szükséged, mégpedig most rögtön? Van egy tippünk, ami biztos ízleni fog. A pohárkrémeket nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, ráadásul mutatós kis desszertek. Ezt a csokis-kekszes krémet azonnal fogyaszthatod, igazi kalóriabomba, de ebben a hidegben még a fogyókúrázók is megérdemelnek ennyi kényeztetést. :)
A gyerekek is imádni fogják: Csokoládés-kekszes mousse
Hozzávalók:
1 tábla csokoládé (40%-os) 2-3 ek tejföl 2 dl Hulala 3 ek méz keksz (ropogós, édes) cukrozott pörkölt mogyoró vagy dió
Elkészítése
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztani. Amikor már kellően folyékony, levenni a gőzről a tálat, majd állandó keverés mellett kézi habverővel belekeverni először a mézet, majd a tejfölt.
A Hulalát kemény habbá verni, majd apránként a csokoládés masszához keverni.
Fagylaltos kelyheket félig megtölteni a csokoládés krémmel, majd ízlés szerinti és mennyiségű kekszet morzsolni rá.
Ezután a megmaradt krémet a keksz tetejére kanalazni.
Végül a tetejét cukrozott pörkölt mogyoróval megszórni.
Rögtön fogyasztható! A tetejére ízlés szerint olvasztott csokoládét is lehet csorgatni a mogyoró helyett.
Forrás: http://gizi-receptjei.blogspot.hu