2021.06.06. 17:52:13 9874 263

Balatoni retro, avagy hol is keressük a gyermekkorunkat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

"Nekünk a Balaton..." - folytatnom sem kell, ugye? Ahol még "Bambi is kapható" a strandon, és a kertmozi várja a nézőket. Hol van ez már? Rég elmúlt. Vagy...mégsem?

Balaton - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balaton

Én 16 évesen láttam először a Balatont. Kárpátalján születtem. Mai napig emlékszem, mekkora áhítattal és izgalommal vártam a nagy pillanatot. Balatonakarattya volt az ominózus helyszín, ahol legelőször találkoztunk. Hhhmm... csak álltam ott, és egész egyszerűen képtelen voltam betelni vele. Tengerparton jártam kicsi gyerekként. Azt is imádtam. Minden nagy vizet imádok, különös vonzalommal viseltetek irántuk. A Balaton valahogy mégis más volt. Számomra maga a csoda.

Később, már huszonévesen, az akkori barátommal kölcsönkértünk egy mikrobuszt, és nekivágtunk. Körbeautóztuk az egészet, úgy ahogy van. Ott álltunk meg, ahol akartunk. Annyi időre, amennyire jól esett. A kisvendéglőtől a lángososon és éttermen keresztül a kisboltban kapható sonkás szendvicsig mindent kipróbáltunk. Az autóban éjszakáztunk, és volt olyan hajnal, hogy az autóból kilépve egyenesen a víz partján álltunk a felkelő napot bámulva. Felejthetetlen élmény volt. Ma is könnybe lábad a szemem, ha eszembe jut.

Sokunk számára a gyermekkor szépségét jelenti. Élvezettel idézzük fel a régi emlékeket. Azoknak, akik szeretnek nosztalgiázni gyűjtöttem össze a mai helyeket a Balaton körül, ahol ezt határtalan élvezettel megtehetik. Igazi időutazás lesz ez számukra. Érdemes kipróbálni!

Aki Balatonszemesre téved ki ne hagyja az Ancsika Kertmozi és Kultkertet. Remek programokkal és igazi retro hangulattal várják a vendégeket 2021.06.18-án, pénteken. A nyitás napján egész délután ingyenes, regisztrációhoz kötött programokkal készülnek. A vetítés este kilenckor kezdődik. Természetesen ehhez nasik is előkészítve. Ami pedig nem hátrány, hogy az is bemehet, akinek még nincs védettségi igazolványa. Ebben az esetben, mivel nem zenés-táncos, viszont szabadban van a rendezvény, nem szükséges. Ha pedig már Balatonszemesről esett szó, ki ne hagyjuk augusztus 19-22-én a Bujtor István filmfesztivált. Nincs olyan ember, aki őt ne szerette volna. Remek programok, filmvetítések és vitorlásverseny lesz. Érdemes megnézni a Latinovits múzeumot is. Balatonfüred, Blaha Lujza utcája valódi mulató központtá vált az évek során. A Morzsa és a Kedves Cukrászda mellett a Kredenc vendéglő várja a vendégeket hangulatos teraszokon és igazi, hamisítatlan, borozós nyáresti nyugalomban.

Az idei év egyik legjobb híre, hogy most nem marad el a Múzeumok Éjszakája. Nagyon jó programokkal készülnek a balatoni helyszínek is. Érdemes ellátogatni a Tihanyi Apátságba, a Jókai Mór Emlékházba, a Balatoni Múzeumba, a József Attila Emlékházba és Fonyódra, a Fonyódi Kulturális Intézmények Muzeális Gyűjteményét is megnézni. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk az idei nyárra is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...