2021.07.17. 14:41:06 9073 287

Banán bakik – Ezt a 2+1 dolgod valószínűleg Te is rosszul csinálod a sárga gyümölccsel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A banánt nem szeretni egyszerűen lehetetlen… nek tűnő dolog volt egészen addig, amíg a saját gyerekem rá nem világított arra: ez a (számomra) finom gyümölcs nem mindenki kedvence. Ám attól még, hogy a család egyes tagjai nem csípik, érdemes odafigyelni arra, hogy jól bánjunk a megvásárolt trópusiakkal.

Friss banán - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Friss banán

Ha Te is a banán-rajongók lelkes táborát erősíted, érdemes végigmenned a következő listán. Mert attól még, hogy szereted ezt a gyümölcsöt, nem biztos, hogy jól is bánsz vele!

  • Nagy dilemma, vajon melyik végéről érdemes kezdeni a banán pucolását? Az egyik tábor szerint a szárát kell lepattintani, és így lehúzni a „kabátot”. Ez sem rossz, ám ha nem bírod az ilyenkor meredező „banánszálakat”, akkor kezdd inkább a másik végén. Fogd a mutató- és a hüvelykujjad közé a banán fekete végét, nyomd össze, húzd le a héját és már fogyasztható is. A legendák szerint a legprofibb banánpucolók, vagyis a majmok is így csinálják.:-)

Így a tuti:

  • Tudtad, hogy a legjobb a gyerekeknek már pucolva adni a banánt? Ennek nagyjából az az oka, mint amiért érdemes kezet mosni banánpucolás után. A még nem teljesen érett banánt messzi-messzi országokból szállítják hozzánk. Hogy beérjen, de ép is maradjon, különböző szerekkel fújják le kívülről, amik rajt is maradnak a héjon. Pucolás közben kezünk érintkezik ezzel a vegyszeres héjjal, amit továbbvihetünk bőrünkre, szájunkba.

  • Nem mindegy, hogy tárolod! Nálad is a hűtőben landol a banán, hogy minél tovább friss maradjon? Helytelen, legjobban a szobahőmérsékletet kedveli. Érdemes a többi gyümölcstől távol tartani, mert a belőle felszabaduló gázok gyorsíthatják az érési folyamatot.

Forrás: brigitte.de

Videó forrása: youtube.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában