Banán és mogyorókrém? Palacsinta helyett sütés nélküli sütibe velük!
Jól gondolom, hogy minden gyerek nagy kedvence a nutellás-banános palacsinta? Tegye fel a kezét az a felnőtt is, aki még mindig szereti ezeket az ízeket így együtt! Mit szólnátok ahhoz, ha nem kellene a palacsinta sütőt elővenni, hogy hasonló finomság készülhessen a család vagy a vendégek részére?
Egy mutatós - és bizony eléggé kalóriadús - sütemény receptjét szeretném megosztani veletek, amelyet a legnagyobb videómegosztó portálon szörfözve találtam. Már a hozzávalók elolvasásakor össze fog futni a nyál a szátokban! Az öröm pedig még inkább fokozódik, amikor kiderül, ez a süti bizony sütés nélkül készül.
Sütés nélküli mogyorós-banános alagút
Hozzávalók:
2 db nem túl érett banán
160 gr olvasztott ét- vagy tejcsokoládé
300 gr darált (háztartási) keksz
100 gr nutella vagy más (házi készítésű) mogyorókrém
100 gr törökmogyoró, de durvára tört dióval vagy manduladarabokkal is el tudom képzelni - natúr vagy grillázs formájában is.
200 gr tejszín
100 gr porcukor
50 gr nutella vagy más (házi készítésű) mogyorókrém
Elkészítése:
A banánokat hámozzuk meg és a végeiket vágjuk le kissé. Fából készült pálcikák segítségével rakjuk mindkettőt egy nagyobb átmérőjű tál fölé.
A választott fajtájú csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, és öntsük le vele a banánokat, miközben körbe forgatjuk őket. A csokiba mártott banánokat minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy a csoki ropogósra dermedhessen.
Eközben a darált kekszet és az egész mogyorókat keverjük össze a kakaós mogyorókrémmel, hogy ragacsos masszát kapjunk. Egy kiterített fóliadarabra egyengessük el a masszát nagyjából négyzet alakúvá, majd vékonyítsuk el a mogyorók magasságának megfelelő vastagságúra.
Ezután a tejszínt verjük fel a cukorral kemény habbá, és simítsuk el a kekszes alapon. A csokiba forgatott banánokat egy sorban a süteményalapunk egyik széléhez közel ráfektetjük a tejszínes krémre. (A segédeszközként használt pálcikákat ekkor eltávolíthatjuk.)
A fólia segítségével tekerjük fel a kekszes masszát, úgy, hogy a banánok a tekercsünk közepére kerüljenek. Kicsit formázzuk meg a sütit, hogy szabályosabb henger alakja legyen, majd így a fóliával együtt tegyük be újabb fél órára a hűtőbe.
Utolsó mozzanatként egy spatula segítségével kenjük meg a fóliából kitekert sütemény oldalát mogyorókrémmel, majd tetszőleges vastagságú szeletekre vágva tálalhatjuk is.
Forrás: www.youtube.com