2023.05.24. 13:25:00 6353 262

Bebogyóztunk – Türelmetlen várakozás a nyári szezon legegészségesebb gyümölcseire
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyarat a vízparton tölthető remek időtöltés mellett a gazdag termésáldás miatt is csak szeretni lehet. A pirosabbnál pirosabb aprószemű kis gyümölcsök pedig nemcsak halvány foltokat hagynak a kezünkön, de édes mosolyt is varázsolnak az arcunkra.

Eprek és cseresznyék között - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Eprek és cseresznyék között

Egy, érik a meggy! Kettő, csipkebokor… helyett cseresznyefa. Három, mindegyiket imádom! Ha te is szereted a friss gyümölcsöket, szakíts arra időt, hogy a saját kezeddel szedhesd le a kosaradba a tőről vagy az ágról. A nyár eleji gyümölcsök igazi vitaminbombák, ehetjük ezeket önmagukban, vegyesen turmixban, vagy hozzáadott cukor és sütés nélkül készített desszertek hozzávalóiként.

Meggy: A meggy az év egyik első idénygyümölcse, mivel a korai fajták az időjárástól függően akár már május végén elérhetők lehetnek a gyümölcsös standokban. A savanykás ízű termés sokoldalúan felhasználható, kiválóan alkalmas például lekvárok, kompótok, sütemények, de akár saláták készítéséhez is.
Cseresznye: Annak sem kell már sokat várnia, aki inkább a kevésbé intenzív színű, de annál édesebb ízű cseresznyét kedveli, hiszen a hónap végén már támaszthatjuk is a fához a létrát, hogy le tudjuk szüretelni a gyümölcsfa ágairól. A rövidéletű „fülbevalónk” viselésekor egy-egy vicces szelfit is lőhetünk.
Eper: Májustól érik a kiskertekben és az eperföldeken is sokak kedvenc nyári eleji csemegéje, az eper. Eszünkbe se jusson porcukorba forgatni, ehelyett inkább komótosan eszegessük meg az illatos szemeket, így fogunkat is fehérebbé tehetjük.
Málna: Még le sem fogy az eperpalántákról az utolsó beérett eper, máris szedhetjük a bokorról egyenesen a szánkba a mézédes málnát. A lényeg, hogy a leszedett szemeket a lehető leghamarabb dolgozzuk fel, ha nem bírjuk mindet frissen megenni.
Áfonya: A valóságos szuperélelmiszernek számító áfonya itthon csak egy kicsit később érik majd be, de az importált fajták már kaphatók. Ez a gyümölcs remek alapanyaga lehet smoothie-knak és müzliknek. Bár egy-egy kisebb maréknyit elfogyasztva belőle tökéletes tízórai is lehetne.

Gyümölcsös-joghurtos desszert

Hozzávalók:

500 gr görög vagy natúr joghurt
250 gr friss vagy fagyasztott gyümölcs
2 ek. méz
Opcionálisan: 1 tk. vanília kivonat

Elkészítés:

A görög vagy natúr joghurtot tegyük egy tálba és keverjük el benne a mézet (és a vanília kivonatot, ha illik a rendelkezésünkre álló gyümölcs ízéhez). A gyümölcsöket egy villa segítségével kissé meg is törhetjük, amennyiben lehetőségünk van friss használatára. A fagyasztott gyümölcsöket a felhasználásuk előtt mindenképpen hagyjuk kiolvadni, csak úgy adjuk hozzá a joghurthoz. A nyalánkságot adagoljuk ki kisebb desszertes poharakba és minimum fél órára tegyük be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. A hideg desszert sokkal egészségesebb lesz, mintha jégkrémmel hűsítenénk magunkat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...