2020.07.27. 17:18:47 12065 291

Betegségek a düh hátterében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azon kapod magad, hogy kevésbé van türelmed a környezetedhez, mint korábban? Nem valószínű, hogy több ember egyszerre vált volna jóval idegesítőbbé, nézz körül a saját házad táján! Ha azt érzékeled, hogy ingerültebb vagy, olykor ok nélkül begurulsz és a hangulatingadozás is jellemző lett, érdemes a dolgok mögé nézned. Lehet, hogy egészségügyi oka van!

Düh - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Düh

Amikor az ember „hisztisebb” a szokásosnál, azt könnyen fogja másokra, vagy épp a körülményekre, az időjárásra. Holott olykor önmagunkban keresendő az ok és nem egy hirtelen kialakult negatív jellemvonásra kell gondolni. Az érzelmeinkre erős befolyással vannak a bennünk zajló kémiai folyamatok is és a negatív érzelmeinket is okozhatják betegségek.

Stroke után vagy Alzheimer-kór előtt

Mikor az agyunk érzelmi szabályozásért felelős része sérül, akkor a vezérlés meghibásodása kihatással lehet a mindennapjaink hangulatára is. Stroke-ot követően sokszor jellemzőek a szélsőséges hangulatingadozások, a szorongás, düh, frusztráltság – függetlenül a külső körülményektől.

A személyiségváltozás hasonló formái mutathatnak az Alzheimer-kór korai tüneteire is. Jellemzően feldühödik a komfortzónája szélére szorult személy, feledékenyebb is lesz időnként beszédproblémák, általános zavarodottság is előfordul.

Cukorbetegség

Hirtelen lezuhanó vércukorszint is húzódhat az ingerlékenység hátterében. A cukorbetegek hirtelen leeső cukorszintnél olykor összezuhannak vagy épp dühösek lesznek. Elsősorban súlyos cukorbetegséggel élőkre jellemző, hogy az érzelmi élet is befolyás alá kerül, intő jelként is értelmezhetjük az indokolatlan frusztráltságot.

Depresszió

Nem úri hiszti és szerencsére a köztudatban is egyre nagyobb fényt kap, hogy a depresszió valós betegség, valós probléma. A depressziótól szenvedők nehezen kezelik a változásokat, minden ok nélkül is idegesek, frusztráltak, minden és mindenki idegesíti őket. Dühkitörések sem ritkák.

Pajzsmirigy problémák

A pajzsmirigy betegségek sokszor okoznak más, például emésztőrendszeri vagy épp gyulladásos tüneteket. Ezek mellett pedig sajnos a hormonháztartás felborulásával is járnak, ami depressziós tünetekhez, indokolatlan ingerlékenységhez, folyamatos feszültségérzethez vezethet. Bár nem a pajzsmirigy betegség kategóriába sorolandó, de a hormonháztartás felborulásával járó állapot a menopauza is. A változókori hormonális változások sokszor viharfelhőket húznak maguk fölött, ingerlékenységgel, hangulatváltásokkal megrakodva.

Máj betegségek

A toxikus anyagok felhalmozódása az agyra is hatást gyakorolhat. Ekkor személyiségváltozás, hangulatzavarok merülhetnek fel a betegnél.

Epilepszia

Az epilepszia azon típusánál, amely az agynak csak egyik felét érinti jelentkezhetnek dührohamok, érzelemkitörések a betegség következményeképp.

Mellékhatásként jelentkező elborulás

Olykor éppen valamilyen problémára szedett gyógyszer mellékhatásaként lépnek fel a zavaró hangulati kitörések, olykor váratlan düh, agresszió, erőszakos viselkedés köszönhető a hatóanyagoknak. Koleszterincsökkentő gyógyszereknél például jellemző mellékhatás lehet.

Létezik megoldás!

A meglévő betegséghez társuló ingerlékenységet ismerünk fel magunkban, van lehetőségünk változtatni. Mivel testi, kémiai okai vannak a frusztráltságunknak, így szakember segítségét kérve hatékony előrelepéseket tehetünk mentális egyensúlyunk visszaállítása érdekében.

Forrás: hazipatika.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.