Brokkoli koreai módra - Így még te is szeretni fogod!
Ki ne szeretné a paníros és szószos ételeket? És a brokkolit? Felejtsd el az uncsi párolt verziót és próbáld ki ezt a sütőben gyorsan elkészíthető fogást, ami már önmagában is kiváló, ha éppen hanyagolnád a húst!
Az ázsiai ételek utat törnek: Lépjünk túl a szezámos csirkén együtt! Ez a 45 perc alatt elkészíthető, rém könnyű recept pedig még arra is jó, hogy a zöldségeket félrepiszkáló gyerekek is megszeressék – legalább – a brokkolit.
Koreai sült brokkoli
Nulladik lépésként melegíts elő a sütőt 220 fokra. Légkeveréses módnál elég a 190 fok. (Az ételhez szánt köretet is elkezdheted főzni.)
- A fél fej brokkolit szedjük nagyobb rózsákra – szárral!
- Készítsünk palacsintatésztát ¾ bögre lisztből, ¼ bögre keményítőből, ½ bögre növényi tejből, 2 ek. olajból és egy csipet sóból. Ha van szójaszószod, abból is mehet bele egy evőkanállal.
- A brokkolirózsákat száruknál fogva mártogasd bele a tésztába, és rögtön forgasd be zsemlemorzsába. A száruk nyugodtan maradhat csupasz!
- A kibélelt tepsibe elrendezett panírozott brokkolikat csurgassuk le még 2 ek. olajjal, így ropogósabbra sülnek. Sütési idő kb. 25 perc.
- Amíg sül a zöldség, addig állítsunk össze hozzá egy csípősebb szószt a felnőttek részére. (A gyerekeknek ketchup és majonéz dukál.) 1 rész ketchup mellé 3 rész majonéz vagy natúr joghurt adagolandó, és ehhez kell keverni az édes chiliszószt az ízlésed szerint. Természetesen az arányokat megváltoztathatod tetszés szerint és adhatsz a szószhoz fokhagymát és szójaszószt is.
A szószt rá is csorgathatod a megsült brokkolira, de kínálhatod mártogatósként is mellé.
További tippek:
- Akkor a legfinomabb, ha rizzsel és/vagy friss salátával kínálod. Szezámmagot és újhagymát is szórhatsz rá, ha szeretitek.
- A brokkoli kiváltható karfiollal, de vegyesen is készítheted, úgy még izgalmasabb lesz az ízhatás!