Bundás kenyér, te édes! – Gyermekkorunk kedvence, édesen
Ha gyermekkoromban édesanyám gyors vacsorát szeretett volna elénk tenni, a bundás kenyér mindig remek választásnak bizonyult. Amilyen hamar elkészült, olyan hamar el is fogyott.:-) És mi lett volna akkor, ha az édes verzióját is ismerjük?
Ha eddig nem próbáltad a bundás kenyér édes verzióját, most a figyelmedbe ajánljuk ezt a három tuti receptet! Kezdésnek bármelyik kiváló!
Bolondítsuk meg kókusszal
Ezeket szerezd be hozzá:
2 db tojás
4 dkg porcukor
4 szelet kenyér
14 dkg kókuszreszelék
2 dl kókusztej
csipet só
kevés vaj
Keverjük össze a kókusztejet, tojást, cukrot, és a sót és forgassuk bele a kenyérszeleteket. Ezután mehetnek a kókuszreszelékbe. Hevítsük fel a vajat, majd süssük a kenyerek mindkét oldalát aranybarnára.
Forrás: chefkoch.de
Egy kis karamellel még jobb!
Szerezd be a következőket:
10 dkg + 2 evőkanál cukor
10 dkg tejszín
1,5 dl tej
2,5 dkg sós vaj
8 szelet kenyér
2 db tojás
2 dkg vaj
1 evőkanál rum
A tejszínt melegítsük meg, ezzel párhuzamosan a cukorból és a vízből készítsünk karamellt. Ha ez megvan, öntsük rá a meleg tejet és keverjük, míg a karamell teljesen fel nem oldódik. Vegyük le az edényt a tűzhelyről és hagyjuk hűlni 5 percet a karamellás tejszínt. Ezután mehet bele a feldarabolt sós vaj. A tejet, rumot, 2 evőkanál cukrot keverjük össze. A tojásokat verjük fel, majd forgassuk bele a kenyérszeleteket először a tejbe, majd a tojásba. Hevítsük fel a vajat, majd süssük meg benne a kenyereket, amíg mindkét oldalra aranybarnára nem sül. Forrás: lecker.de
Fahéj és bacon?
Naná, szuper párosítás! Figyeld csak:
5 evőkanál tej
3 db tojás
8 szelet bacon
4 szelet fehérkenyér
2 evőkanál cukor
2 evőkanál vaj
szerecsendió
1 teáskanál fahéj
A tejet a tojással keverjük össze, fűszerezzük be, majd tegyük bele a kenyérszeleteket, és negyed óráig áztassuk őket. Közben süssük ki a bacont, lehetőleg zsiradék nélkül, majd vegyük ki az edényből. Szintén ebben a serpenyőben olvasszuk fel a vajat, aztán kisüthetjük a beforgatott kenyérszeleteket. Mindkét oldalát 5-5 percig süssük. Közben keverjük össze a fahéjat és a porcukrot. Tálalás előtt szórjuk meg a kenyereket fahéjas cukorral.
Forrás: lecker.de