2022.09.22. 09:30:00 3746 197

Csak egészséges legyen!? Ne seperd félre a "nemi csalódást"!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elmúlt években igazán divatos volt, főleg az angolszász országokban, az olyan családi és baráti összejövetel, ahol vicces vagy meglepő keretek között derül fény a születendő baba nemére. A bakikat összegyűjtő videók zöme arról szól, amikor egy leendő nagy testvér nem örül a kistesó nemének. De mi van akkor, ha az egyik szülő is másik nemű gyerkőcöt várt volna szíve szerint jobban?

Kisfiú vagy kislány? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kisfiú vagy kislány?

Rózsaszín vagy kék konfettieső hull a szülőkre a kipukkasztott lufiból? Esetleg a torta krémje mutatja meg a bab nemét? Az örömteli eseményt titokban beárnyékolhatja, ha a várakozásainkkal ellentétes szín mutatkozik meg. Az eziránt érzett (gyakori) csalódás azonban tabunak számít, hiszen a mostani közvélekedés szerint mindegy a neme, csak egészséges legyen. Bár ez egy 2+1 azonos nemű gyerkőccel megáldott párost nem igazán fog vigasztalni.

Természetesen ezzel nem azt szeretnénk sugallani, hogy az ellenkező neműnek várt babácskát nem fogják szeretni a szülei, a nagyszülei vagy a testvérei! Ellenben jó tudni, hogy kissé csalódottnak vagy szomorúnak lenni normális érzés, ami miatt nem kell bűntudatot éreznünk.
A kulturális tényezők nagyban befolyásolják azt, hogy milyen nemű gyermekre vágyunk, és ehhez társul hozzánk személyes preferenciánk is.

Hogyan kezeld, ha csalódás ért a baba nemével kapcsolatban?

Fogadjuk el, hogy jogunk van (átmenetileg) szomorúnak lenni, majd fejezzük ki érzéseinket verbálisan is egy megbízható személlyel történő őszinte beszélgetés során.
Olvassunk igaz történeteket a mi babánkkal azonos nemű kicsikről, hogy képet kaphassunk, mi minden (nem) várható. Ez azért fontos, hogy le tudjuk dönteni a belénk kódolt elvárásokat és előítéleteket, mivel nem minden kislány nyafka és nem minden kisfiú durva, ahogyan sokszor kapásból ábrázolják a különböző nemű gyerekeket.

Amennyiben sikerül megértenünk, hogy a gyerekek - még ha az általunk kívánt neműnek is születnek - nagyon ritkán felelnek meg az előzőleg elképzelt képnek, hiszen minden gyerek egyedi és személyiségüknek és ízlésüknek csak egy részét alakítja az a környezet, amibe beleszületnek.

Forrás: www.divine.ca

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

A hét elején ismét csapadékosabb lesz az idő, a hét második felében melegedés kezdődik

A hét elején ismét csapadékosabbra fordul az időjárás és megerősödik a szél is, a legmelegebb órákban a hőmérséklet 14-20 fok között alakul. A hét második felében időszakos szakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég, és záporok, zivatarok is előfordulhatnak, de a hőmérséklet csúcsértéke ekkor már 15 és 24 fok között alakul.