Cseresznyézzünk! – Mert nem lehet betelni vele!
A cseresznyében az a jó, hogy finom. Bárhogyan elkészítve isteni fogás. Habár a fáról leszüretelve és azonnal elfogyasztva talán a legjobb. Talán…:-) A muffinban meg megint az a jó, hogy finom. És igen, szintén bárhogyan, bármivel készítjük, fenséges lesz. Ja, és még egyszerűen összedobható is!
És mi lenne, ha ötvöznénk ezt a két „egyszerűséget”, a cseresznyét és a muffint, és még meg is bolondítanánk egy kis túróval? No, hát abból ilyen fincsiség sülne ki, ni!:-)
Cseresznyés muffin
Ezeket a hozzávalókat szerezd be, és már indulhat is a sütögetés:
12 dkg magozott cseresznye
3 db m-es méretű tojás
2 evőkanál porcukor
25 dkg sovány túró
7 dkg cukor
2 teáskanál reszelt citromhéj
2 dkg liszt
4 dkg vaníliás pudingpor
1 evőkanál citromlé
egy vaníliarúd fele, kikaparva
só
A tojások fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá! A cukrot és a tojások sárgáját keverd krémesre. Ehhez mehet a túró, 3 dkg pudingpor, liszt, a vanília belseje, a reszelt citromhéj. A végén keverd hozzá a tojások fehérjét. A kimagozott cseresznyét mosd meg, csepegtesd le és forgasd bele a 10 grammnyi pudingporba. A muffinsütőt béleld ki muffinpapírral, vagy kend ki zsiradékkal és öntsd bele a tésztát. A tetejére mindegyiknek mehet a pudingos cseresznye. Melegítsd a sütőt 180 ⁰C-ra (gázsütőben 2.-3 fokozat, hőlégkeveréses sütőben 160⁰C-ra) és süsd a sütiket 20-25 percig. Hagyd a rácson kihűlni, majd tálalás előtt szórd meg porcukorral!
Forrás: essen-und-trinken.de