2019.10.31. 15:59:19 9630 341

Csoda a magasban – Irány a lombkorona sétány
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Emeled új szintre a természetjárást! Nem, nem a teljesítmény túrákra gondolunk, bár az is nagyon kellemes időtöltés. Azonban a lombkorona sétányokon nagyjából 10 méterrel a szokásos magasság fölött tekinthetsz a természet kellős közepébe. Hol vannak itthon a legszebb lombkorona sétányok? Megmutatjuk!

Lombkorona sétány, illusztráció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lombkorona sétány, illusztráció

A lombkorona tanösvények 5-15 méter magasan épülnek a hazai lombhullatók koronájának magasságában, így olyan szemszögből tekinthetünk az erdőinkre, ahogy még nem volt szerencsénk. Ezek a séták ősszel talán szebbek is, mint az év bármely más szakaszában, hiszen a rozsda minden árnyalatában hulló levelek, a termést télire gondosan összegyűjtögető állatok igazi látványosságként tárulnak a természetjáró kicsik és nagyok elé.

A legtöbb kiépített sétányon interaktív játékok, információs táblák segítik a kikapcsolódás mellett a látókörünk bővítését is. Számos olyan érdekességet tudhatunk meg, ami nem jön szembe velünk egy hagyományos túra során.
Az útvonalak viszonylag rövidek – pár száz méteresek -, így, ha az időjárás nem a legkedvezőbb egy komoly túrához, a lombkoronákat akkor is érdemes meglátogatnunk.

Az itt élő állatok, bár nem laknak fogságban, megszokták a barátságos látogatóknak köszönhetően az emberi közelséget, így zavartalanul élik mindennapjaikat a kiépített lombközi utak közelben is.

Gyomaendrőd – Erzsébet ligeti lombkorona sétány

A tanösvény több, mint egy kilométer hosszan visz, mialatt a szokásos talajszinti élményeken kívül a vízi és a lombkorona szinti élővilágba is bepillantást nyerhetünk. A lombkorona túra 5 méteres magasságban hatol a levelek közé, így a Körös-Maros Nemzeti Park élővilágába nyerhetünk különleges bepillantást. A kilátóból mesés panoráma tárul elénk, aki pedig még tovább bújna a természet titkaiba, csónakkal folytathatja a tanösvény körbejárását.

Ipolytarnóc – lombsétány kalandpark hangulattal

A természetvédelmi területen az ősmaradványok mellett többszintes lombkorona sétány várja a kíváncsi természetkedvelőket. 150 méter hosszú 8-10 méter magasságban húzódó keskeny, függőhíd-komplexumból épülő sétányon hevederes biztosítással nézhetünk körül a természetben.

A vadonélők igazán közeli megismerése így óriási élmény. Biztonságunk érdekében egy rövid képzésen is részt kell vennünk a túra megkezdése előtt. Az alacsonyabb, általános szakaszon sem a felkészítésre, sem a hevederre nincs szükség, így itt az egész kicsi gyerekek is jól érzik majd magukat, amihez a kilátótorony és a csúszda is nagyban hozzá járul.

Kaszó – gyerekekre formálva

Maga a tanösvény a tölgy és gyertyán erdő élővilágát 10 méter magasan mutatja be. 124 méter hosszan sétálhatunk a lombok között, a gyerekek pedig interaktív játékokkal ismerhetik meg még intenzívebben a flórát és faunát egyaránt. Egy vadlest is bújtattak el a tervezők, melyről olyan állatokat is megfigyelhetünk, amiket saját élő környezetében még talán nem is láttunk. A függőhíd izgalma, a kreatív táblák új információi és a természet közelsége gyermeket és felnőtteket egyaránt lázba hoz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...