2016.08.22. 14:13:43 15798 287

Cukkini, paradicsom és padlizsán saláta – friss nyári ízek, még utoljára
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár legizgalmasabb ízeit még egyszer (vagy akár többször is) érdemes tálalni. Most többféle saláta recepttel fejelnénk meg az eddigieket. Könnyű vacsorának vagy akár köretnek is nagyszerűek, de reggelire pirítóshoz is finom falatok lesznek. Egyszóval nem kell, hogy a salátád unalmas legyen, próbáld ki inkább ezeket a recepteket.

Cukkini saláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cukkini saláta

Frida Kahlo cukkinisalátája

Hozzávalók (6 személyre):

  • 6 kicsi cukkini
  • 2 közepes db avokádó
  • 3 ek olívaolaj+ a sütéshez
  • 3 ek vörösborecet
  • 0.5 ek cukor
  • 1 ek só
  • 1 csokor koriander (kisebb)
  • 120 g parmezán sajt

Rázzuk össze az olívaolajat, a sót, a cukrot és a vörösborecetet, majd tegyük félre. A cukkinit karikázzuk vékony szeletekre, miután alaposan megmostuk. Süssük az összes szeletet aranybarnára, kb. oldalanként 3 percet fog igénybe venni. Amikor készen vannak, helyezzük el őket egy salátástálban. Ezután hámozzuk meg az avokádót, és vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük a cukkinire. Csorgassuk rá a vörösborecetes öntetet, majd szórjuk rá az apróra vágott koriandert. Keverjük össze az egészet, és reszeljük rá a parmezánsajtot.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: saveur.com

Sült padlizsánsaláta

Padlizsán salátaPadlizsán saláta

Hozzávalók (2-4 személyre):

  • 2 db padlizsán
  • 4 paradicsom
  • 2 db kaliforniai paprika
  • rozmaring és más zöld fűszerek
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • mozzarella golyók
  • olívaolaj
  • balzsamecet

A padlizsánt vágjuk kisujjnyi vékony szeletekre, sózzuk meg és hagyjuk állni negyed órát. Ezután itassuk fel róla a sós lét, majd fűszerezzük különböző zöld fűszerekkel: oregánó, kakukkfű, rozmaring, valamint borssal, sóval és apróra zúzott fokhagymával. Vegyünk egy tűzálló tálat, és fektessük benne el a padlizsán szeleteket, de előtte olajozzuk ki olívaolajjal alaposan. A paradicsomot és a kaliforniai paprikát is rátehetjük, de nyersen is hozzáadhatjuk majd a végén. Kb. 30 percig süssük a sütőben, először lefedve, majd pirítsunk rá.

Helyezzük el egy nagy salátástálban a padlizsánt, a karikákra vágott paradicsomot és a kaliforniai paprikát. Locsoljuk meg balzsamecettel, adjunk hozzá friss rozmaring és bazsalikomleveleket, és szórjuk a tálba a mozzarella golyókat is.

Paradicsom saláta másként – Paradicsom salsa

Apróra vágott paradicsomApróra vágott paradicsom

Hozzávalók (1-2 személyre):

  • 2 nagy paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívabogyó ízlés szerint
  • 1 maréknyi ruccola (friss)
  • 1 maréknyi oregánó (friss)
  • 1 maréknyi bazsalikom (friss)
  • pár levélke citromfű
  • só, bors
  • őrölt kurkuma
  • balzsamecet
  • olívaolaj

Az összes hozzávalót nagyon apróra vágjuk, a friss fűszernövényeket finomra aprítjuk, egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, őrölt kurkumával fűszerezzük, és alaposan összekeverjük. Rácsorgatunk egy kis olívaolajat és balzsamecetet, majd 20 percig állni hagyjuk. Pirítóssal, juhtúróval, sajttal, sonkával fogyasztjuk.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

És Te hogy szereted? – Így egészséges a banán!

Van, aki úgy szereti, ha még szinte ropog, olyan kemény és zöld. Mások maradnak arany középúton, és a szép sárga színt részesítik előnyben. Megint mások meg sem eszik, amíg nincs rajt néhány barna folt. És akad, aki akkor van megveszve érte, ha már szinte folyik. De mégis, hogyan a legegészségesebb a banán?

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.